Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: С нас имена на министри не са коментирани

Политика

Христо Иванов: С нас имена на министри не са коментирани

Христо Иванов: С нас имена на министри не са коментирани - Tribune.bg
Снимка:

Това, че този разговор още не е проведен с наше участие, не ни радва, коментира съпредседателят на „Демократична България“

„С нас имена на министри не са коментирани. Между другото не са коментирани и въпроси, свързани с това как би функционирало като процес на вземане на решение такова управление. Нещо, което за нас е важно, защото смятаме, че в крайна сметка фундаменталната причина, поради която се разпадна досегашната коалиция беше недобре изградения модел на взимане на решения и комуникация. И е много важно следващото управление да стъпи на изводи от това нещо. Така че, това, че този разговор още не е проведен с наше участие, не ни радва“. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред журналисти в парламента. 

„Разбираме колко е важно все пак първо да се намери някакво мнозинство, но времето не става повече“, добави Иванов.

„Притиснати сме във времето, всичко е доста хаотично и това не е добър начин на взимане на решения, но това е положението“, подчерта той. 

Попитан дали „Демократична България“ би опитала да състави правителство, ако третият мандат попадне във формацията в случай, че не се получи с първия.

„Аз силно се надявам, че всички ще оценим, че за страната е най-добре все пак първо да има правителство и то да бъде с мандата на „Продължаваме Промяната“. Така че на този етап ние имаме решение да не коментираме третия мандат и мисля, че това е най-добре за фокуса върху най-работещия вариант.“

На въпрос дали някое министерство на ИТН им е интересно, Иванов отговори така: „Вижте, тук не е въпросът да ни е интересно. Тук не става дума за пазар, тук става дума за цялостна визия, която мандатоносителят трябва да предложи за това как ще се разпределят отговорностите, как ще се взимат решенията. Пак казвам нищо от това не е коментирано с нас“.  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети