Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов се разграничи от Лозан Панов за „фалшивия герой“

Политика

Христо Иванов се разграничи от Лозан Панов за „фалшивия герой“

Снимка:

„Посланията на господин Панов са си негови. Господин Радев има за какво да бъде критикуван, той пропусна да заеме позиция по отношение на избора на Иван Гешев. Ние от ДБ се борим за тази кауза от десетилетие“. Така Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“ коментира думите на кандидата за президент Лозан Панов, че държавният глава Румен Радев е „фалшив герой“ .

Лозан Панов беше издигнат за кандидат от инициативен комитет, но ДБ го подкрепя.

„Господин Панов на поста председател на Върховния касационен съд беше от малцината институционални говорители на демократичната общност и беше естествено да получи нашата подкрепа. Ние ще се отнесем с уважение към неговата независимост по време на кампанията“, каза още Христо Иванов.

Христо Иванов изрази убеждението, че Лозан Панов ще е на балотаж.

„Лозан Панов ще бъде на балотаж, защото той поставя теми, които са структуроопределящи за политическия дебат в България.“

Иванов добави, че предишните два тура на парламентарните избори са дали ценен урок на всички, че трябва диалогичност.

„Надявам се следващият парламент да започне с яснота около няколко неща: ще има коалиции, които ще стъпят на цялостни, внимателно изработени коалиционни споразумения; ще има споделяне на отговорност; ще има разговор за биографиите и капацитета на хората, които се номинират за определени позиции. Всичко това ще е, за да сформираме управление, което да може да си постави амбициозната задача да промени страната“, каза още той.

Той коментира и така наречените „Червените линии“ в политиката.

„Акцентът за нас ще бъде внимателното структуриране на отношенията в една бъдеща коалиция, с ясните „червени линии“ по отношение на ГЕРБ и ДПС. Относно БСП „червената линия“ е, че не можем да подкрепим управление с техен мандат и въпреки негативизма, който се изля върху нас, в миналия парламент удържахме на този ангажимент“, заяви Иванов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема