Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов си представя третия мандат като служебен кабинет, който не е излъчен от Радев

Политика

Христо Иванов си представя третия мандат като служебен кабинет, който не е излъчен от Радев

Христо Иванов си представя третия мандат като служебен кабинет, който не е излъчен от Радев - Tribune.bg
Снимка:

"Ние нито ще търсим, нито ще приемаме подкрепа, не става дума за политическо правителство, формирано по политическата логика, по която една сила излъчва собствен кабинет без подкрепа за него. Представете си го като служебен кабинет, който не е излъчен от президента и третият мандат има тази логика", обясни Христо Иванов вижданията си за третия мандат.

"Не говорим за формиране на мнозинство заедно, защото такова в този парламент се показа, че е невъзможно да се случи през първите два мандата. Не става дума за договаряне и подкрепа, а за това можем ли да свършим пет неща заедно, без да се харесваме и да се разбираме. Просто да свършим пет неща заедно", каза още Иванов.

Според него решението е в технически кабинет, който има много тясно дефинирана задача. А животът му би бил около година. Министрите пък трябва да са хора, които да могат да носят отговорност, но да не пренасят политическото напрежение в правителството.

Ние сме в състояние на плаващи мнозинства и ако можех да избирам, разбира се, щях да бъда против. Но това е волята на избирателите. Произведохме един парламент, който е фрагментиран, обясни още съпредседателят на ДБ. Той отрече до момента да са водени разговори с президента.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети