Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Страната не може да продължи да пребивава във възникващ от храстите полупрезидентски режим

Политика

Христо Иванов: Страната не може да продължи да пребивава във възникващ от храстите полупрезидентски режим

Христо Иванов: Страната не може да продължи да пребивава във възникващ от храстите полупрезидентски режим - Tribune.bg
Снимка:

„Страната не може да продължи да пребивава в това състояние на неуправляемост и възникващ буквално от храстите полупрезидентски режим”, заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в кулоарите на парламента.

„Амбицията, която трябва да си поставим е да отговорим на прост въпрос - как ще се управлява България. Дали ще продължим тази ситуация, в която политическите сили в НС колективно отказват да носят отговорност за управлението на страната и го оставят на президента. А на него му харесва тази работа и си дава мандатите на себе си.”

Той потвърди, че се водят преговори с ПП, но няма нищо финализирано. Иванов не осъди промяната в позицията на Промяната, които преди не се отзоваха на искането на демократите за коалиция, а сега са инициатори.

„Да не връщаме назад. Целта е в рамките на преговорите по възможно най-практичен начин да видим може ли да направим конструкция, която да отговори как ще се управлява страната, как ще се реформира, как ще се движим напред”, каза той.

Ситуацията била като яйцето и кокошката - ако избирателите не излязат да гласуват, не могат да очакват, че в НС ще има достатъчно легитимност за управление.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети