Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Третият мандат се превърна в абсолютно нездрав политически пиар от страна на Нинова

Политика

Христо Иванов: Третият мандат се превърна в абсолютно нездрав политически пиар от страна на Нинова

Христо Иванов: Третият мандат се превърна в абсолютно нездрав политически пиар от страна на Нинова - Tribune.bg
Снимка:

Според него изборите две в едно са неизбежни

„Може би малко е време да тушираме приказването, защото отиваме на избори и е лесна работа да се плюем, да се атакуваме едновременно за това, че няма диалогичност, едновременно за това, че някой се срещнал с някой. Но за мен третият мандат е наистина пропусната възможност и съжалявам, че колегите от „Има такъв народ“ и от БСП не се отзоваха на нашия призив за разговори преди неговото връчване, защото шансът беше да се изработи една формула преди президентът да го връчи, която работи за всички партии и да се формира мнозинство. Сега видяхме, че беше връчен един мандат при положение, че е ясно, че няма да има мнозинство, което да го подкрепи и той се превърна в абсолютно нездрав политически пиар от страна на госпожа Нинова, което не доведе до нищо. Това е сигурен индикатор за това, че работещата формула беше това, което ние предложихме“. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в кулоарите на Народното събрание.

„Оттам нататък аз разбирам г-жа Нинова, защото ако за момент се отклоним от принципните причини, поради които се стигна до провала на пореден мандат и се вгледаме в личната роля на различните хора, то ще има доста обяснения лично да дава, включително на своя патрон. Така че продължава да се опитва да прехвърли на някого вината, но предпочитам да останем на принципните теми“, посочи още Христо Иванов.

По думите му „Демократична България“ са избрани и участват в политическия процес, за да гарантират прозрачно управление, което не позволява концентрация на власт в едни ръце и да не позволява формиране на нови задкулисия.

„ Дали беше част от някакъв план или просто толкова могат, но от „Има такъв народ“ конструираха точно това – лидер, който е концентрирал огромна власт и никой не може да говори с него в рамките на парламентарната рамка, парламентарна група, която не знае какво прави, абсолютно смехотворна идея за правителство на малцинството, което отваря врати за ежедневно търгуване на мнозинства и състав на Министерски съвет, в който няма нито опитни хора, нито хора, които са доказали с биографията си, че могат да отстояват каузи. Аз разбирам, че то е сложно, може би, абстрактно, но то е принципно и всъщност почива на горчив опит, който имаме в България с подобен тип конструкции, зад които винаги се оказва корупцията и нейното гнездо, на ДПС“, категоричен бе Иванов.

„Разбирам желанието на някакви хора да срият своята роля, но ние  „ще продължим да се фокусира върху принципния въпрос. В този смисъл в следващия парламент ще трябва да си говорим, но ние няма да сме готови на управление с цената на всичко“, каза още съпредседателят на ДБ.

Той коментира и коя от двете дати от „Демократична България“ предпочитат за избори – 7 или 14 ноември.

„Готови сме да обсъждаме и двете дати. Сама по себе си тази дата за нас няма значение, ще видим какви са аргументите и ще вземем решение“, подчерта Иванов.

По отношение на избори 2 в едно, той каза, че са неизбежни.

„Въпросът е сега дали ще съвпаднат в една и съща неделя или ще бъдат две недели, в какво съотношение. Всеки от тези варианти има предимно негатив и в този смисъл сме готови към всеки един да вървим, не мога да кажа, че имаме някакви предпочитания“, заяви Христо Иванов.

„Надявам се през следващите дни парламентът да вземе своята  част от това решение, а именно да насрочи  президентските избори, а вече президентът ще гледа кога парламентът ще се разпусне и оттам ще започне да насрочва парламентарните избори. Ще видим как ще се нацелят тези астрологични явления“, каза още съпредседалят на „Демократична България“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Рали Иванов да си гледа в неговата кочинка какво прави, да не се вълнува толкова от Нинова
02.09.2021 11:31 / Отговор
Камино ДБ са едни интересчии, които се вълнуват само от своята лична изгода.
06.09.2021 17:08 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети