Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: В ПП-ДБ не може само да местим столовете на палубата на Титаник

Политика

Христо Иванов: В ПП-ДБ не може само да местим столовете на палубата на Титаник

Христо Иванов: В ПП-ДБ не може само да местим столовете на палубата на Титаник - Tribune.bg
Снимка:

„В ПП-ДБ не може само да местим столовете на палубата на Титаник, трябва да започнем наново“, коментира пред „24 часа“ лидерът в оставка на ДБ Христо Иванов относно бъдещето на коалицията ПП-ДБ.

По думите му разговорът от това срещу кого са насочени усилията на формацията трябва да се премести върху бъдещето, за което се работи.

„Иначе ставаме част от кризата. Трябва да преминем в режим на предлагане на цялостна визия за бъдещето около големи национални приоритети, които включват и твои опоненти, ако не можеш да формираш самостоятелно управление. Установяването на върховенство на правото и борбата с корупцията са точно такива приоритети“, поясни десният политик. Той отрече ДБ и ДСБ да вървят към една формация.

„С „Промяната“ трябва да сме равноправни и всеки да си запази физиономията. Вярвам, че партньорството ни е добро и необходимо за страната“, смята Христо Иванов. Той подчерта, че структурите на партията за готови за евентуални избори.

„Отдавна не съм виждал структурите на „Да, България“ в такава добра кондиция като мотивация и усещане, че предстои нещо смислено“, изтъкна дисният политик.

За него 40 години след Възродителния процес отново се проявява демократичен рефлекс сред българските турци.

„Ако процесите в ДПС създават условия за прадължаване на реформите, сме длъжни да опитаме. Опасна заблуда е, че като Златка златното момиче трябва да чакаме към нас отново да потече златна вода и нова вълна да ни изведе към самостоятелно мнозинство“, коментира политическите процеси у нас Христо Иванов. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети