Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов видя кандидатурата на проф. Герджиков като партийна, но тази на Панов не

Политика

Христо Иванов видя кандидатурата на проф. Герджиков като партийна, но тази на Панов не

Христо Иванов видя кандидатурата на проф. Герджиков като партийна, но тази на Панов не - Tribune.bg
Снимка:

Христо Иванов видя кандидатурата за президент на проф. Анастас Герджиков като партийна, но тази на Лозан Панов трябвало да остане гражданска и като такава трябвало да се приема. В същото време обаче, ДБ трябвало само формално да вземат решение за подкрепа на Панов и това било съвсем естествено.

Лидерът на ДБ разкри пред БНР, че партията му още на 1 октомври е водила разговори с Лозан Панов, на които обаче Иванов не е участвал, защото е бил чужбина. Председателят на ВКС обяни кандидатурата си ден по-късно.

И докато кандидатурата на Лозан Панов остава „гражданска“ въпреки заявката, че ДБ твърдо застават зад него, то тази на проф. Анастас Герджиков изглежда като партийна. Причината е заявената подкрепа за ректора на СУ от страна на ГЕРБ.

Лидерът на ДБ стигна още по-далеч и заяви, че едно е да имаш академични постижения, но съвсем друго гражданска позиция. По думите му да се говори за обединение в състоянието, в което се намира страната ни, това „повдигало съмнение за автентичност“. Малко след това Иванов обяви, че всички формации ще трябва да разговарят и да търсят принципни коалиции.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети