Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: За импийчмънт може да се разсъждава след проверка на работата на служебното правителство

Политика

Христо Иванов: За импийчмънт може да се разсъждава след проверка на работата на служебното правителство

Христо Иванов: За импийчмънт може да се разсъждава след проверка на работата на служебното правителство - Tribune.bg
Снимка:

За импийчмънт на президента може да се разсъждава след проверка на работата на служебното правителство, коментира в интервю за "24 часа" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

По повод срещата с Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски в стаята на ДПС миналия петък той отбелязва, че това е публична среща в парламента на ниво групи, между народни представители, избрани от хората.

"За мен никога не е било проблем дали седя на една маса с един или друг, а това за какво съм седнал. Лидер, който има кауза и твърди, че не може да говори за нея с някого, поставя сам под съмнение собствената си увереност в това, което иска да направи", изтъква Иванов.

Политикът твърди, че не става дума за коалиция с ГЕРБ и ДПС.

"България има нужда от правителство. Шести избори очевидно по никакъв начин няма да подобрят шанса за по-приемливо правителство", смята Иванов.

По думите му България е в най-тежката политическа криза от 1989 г. насам на фона на най-тежката геополитическа обстановка от много време.

"Заради дългите години корупция се стигна до точка, в която е невъзможно да се генерира доверие - между гражданите и техните представители, между гражданите и институциите, между самите партии", обяснява десният политик. Той е категоричен, че партиите в НС трябва да покажат, че са способни в кратък срок да създадат различни условия за упражняване на властта, като гарантираме върховенството на правото като фундаментален принцип на функциониране на републиката.

"Това трябва да се случи не като част от поредната война между кланове в правосъдието, между един главен прокурор и някакви бивши негови политически приятели, а като част от въвеждането на европейски стандарт в правосъдието. Само тогава България ще тръгне истински напред", подчертава Христо Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети