Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: За стабилно излизане от кризата трябва да има някакво договаряне между ПП и ГЕРБ

Политика

Христо Иванов: За стабилно излизане от кризата трябва да има някакво договаряне между ПП и ГЕРБ

Христо Иванов: За стабилно излизане от кризата трябва да има някакво договаряне между ПП и ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Двете партии трябва да се разберат и да има правителство, макар и с посредничеството на получилия третия мандат

„За да има стабилно излизане от политическата криза, трябва да има някакво договаряне между „Продължаваме промяната” и ГЕРБ”, каза пред БНР съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов.

„От ДБ участваме в процеса с мандатите с пълното съзнание, че сега е най-добрият момент да се постигне договорка за минипреход, който да изкара страната от политическата безизходица и корупционното блато. ПП и ГЕРБ показаха разбиване, че трябва да има отдръпване от лидерските позиции. Показаха крачка назад. Има еволюция, оказа се, че сме в една вселена”, според Иванов. 

Той подчерта, че трябва редовен кабинет, тъй като има предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени. 

„Ако някой се надява, че ще направим голяма политическа битка от местните избори, дълбоко се заблуждава и рискува да бъде изненадан. Не можеш да превърнеш местните избори в голяма национална битка, ако си показал, че не можеш да решиш голямото национално уравнение”, коментира Христо Иванов.

„Отивайки на избори, даваме шанс на всякакви популистки възпаления на съзнанията за смяна на политическата система от парламентарна към президентска и т.н. ... Има и още един голям риск от отиване на избори сега. Какво ще стане, ако ГЕРБ и ДПС имат достатъчно гласове в следващия парламент, за да формират управление и да блокират всякаква идея за промяна? Ще се окаже, че отивайки на избори, ще сме им подарили страната”, добави той.

Съпредседателят на ДБ каза, че „трябва реално, не като имитация  трябва да има сериозен опит да се реализира третия мандат. Реално това зависи от способността на ПП и ГЕРБ да се договорят макар с посредничество за минипреход в страната. Никакви други конфигурации няма да дадат резултат”, каза Христо Иванов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети