Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ако не бъде избран председател на Народното събрание, ще стане конституционна криза

Политика

Борисов: Ако не бъде избран председател на Народното събрание, ще стане конституционна криза

Борисов: Ако не бъде избран председател на Народното събрание, ще стане конституционна криза - Tribune.bg
Снимка:

Христо Иванов за втори път ми прави номер - дезертира и ме оставя да се оправям в кашата, добави той

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че Рая Назарян остава кандидатура на партията за председател на НС:

„надявам се всички да са отговорни. Ако не бъде избран председател на НС, ще стане конституционна криза и дори не можем да отидем на избори. Съжалявам за втори път Христо Иванов ми прави този номер. Кара ни да подкрепяме промени в Констутцията, подкрепям всичко и след това дезертира, отива си в Брюксел и ме оставя да се оправям ве кашата. Нито е честно, нито почтено. Ако не с ПП-ДБ с кога да изберем председател, логично е“, заяви Борисов.

„Ние сме на избори. Въпросът е чисто технологичен да изберем председател, за да ни изпрати на избори. И това не можем да направим“, каза още той.

Борисов заяви, че разбира Слави Трифонов като емоционален човек

„Вчера казах, че подобна покрепа не ни е нужна. ИТН имаха публично създадена възможност или да бъдат смокинов лист, или да кажат, че депутатите му са купени", обясни той.

Борисов припомни случи в ефир на Кирил Петков и коментира вчерашната му позиция във Фейсбук.

„Първо извадете архивите, когато депутати казваха, че им е оказван натиск от колегите от ПП. Г-н Петков явно знае каква е технологията каква е за търгуване на депутати. Аз не знам каква е, защото не съм се срещал нито със Слави, нито с Тошко. Той предопреди технологията, в която е учствал. Вместо да подпомогне процеса, остана в опозиция, котяо твърдеше, че ще е евроатлантиеска, но вчера се подреди с БСП

„Възраждане“ и „Величие“, гласувайки срещу евроатлантическата ни ориентация“, добави той. Борисов поясни, че докато не се избере председател на парламента, не стои въпросът за първия мандат.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ПП имат 22 депутати, а неговата партия – 68. „Как да обясня на тези над половин милион, които гласуваха за ГЕРБ, да им кажа, че оставям на Ники, Пепи или който и да било“, добави той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати