Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Панчугов: Гласуване по пощата е гаранция за политическо фиаско

Политика

Христо Панчугов: Гласуване по пощата е гаранция за политическо фиаско

Христо Панчугов: Гласуване по пощата е гаранция за политическо фиаско - Tribune.bg
Снимка:

Разбирам изкушението всеки да си прави частната политическа сметка кога ще му е удобно да проведе вотът, каза политологът

Имайки предвид нивата на доверие на българските граждани в българските пощи, въвеждане на гласуване по пощите е гаранция за политическо фиаско. Това мнение изрази пред БНР политологът и преподавател Христо Панчугов.

Според него е необходимо време за създаване на доверие в българското общество по отношение на процедурата на парламентарните избори.

„Каквито и извънредни мерки да бъдат въведени по отношение на изборите и свързани с пандемията, българското общество трябва да има време да ги приеме“, категорчен е той. Панчугов смята, че без план и с промени в последния момент може да се стигне до хаос и неприемане на изборните резултати от някои български граждани.

„Разбирам изкушението всеки да си прави частната политическа сметка кога ще му е удобно да проведе изборите. /…/ Най-важното е всъщност дата, около която ЦИК и ангажираните с това институции да могат да създадат план“, допълни политологът. Той не скри неодобрението си от работата на парламента, в който заяви, че вижда основно „политически шантаж и намиране на политическата сделка“. Вероятно това ще се окаже парламентът с най-много върнати, отпаднали, променени законопроекти, допълни преподавателят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Кой е предложил гласуване по пощата? Най-вероятно БСП, ДеБъ-то и другите. Този другар нека да каже откъде и кога е дошло това предложение...
18.12.2020 13:02 / Отговор
кесо Поради "вродена скромност" и "девическа срамежливост" БКП-2 /ДБ де/ едва ли ще признаят, че те няколко години гръмогласно ни агитираха като стари комунистичеки агитпропчици за "вълшебните" избирателни техники и напълно игнорираха професионалистите които предупреждаваха както за машинното гласуване, така и за гласуването по пощата. Според експертите те не гарантират сигурност срещу манипулации на вота, тъй като няма нищо по-добро от разноцветните секционни избирателни комисии в които става преброяванте в присъствие на представители на различни политически сили. Че машинният вот е излишен харчлък на над 50 млн. лв., а българската пощенска система не може да гарантира сигурност.
18.12.2020 15:00
ДБСП Поредното комплексарче,което ежедневно ни запознава с това,колко е обсебен от Борисов и Гешев!Съмнителна сексуална ориентация или политическа истерия...все едно!
18.12.2020 13:16 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати