Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Проданов: Това, което Борисов предлага, е правителство на ГЕРБ, не експертен кабинет

Политика

Христо Проданов: Това, което Борисов предлага, е правителство на ГЕРБ, не експертен кабинет

Христо Проданов: Това, което Борисов предлага, е правителство на ГЕРБ, не експертен кабинет - Tribune.bg
Снимка:

„Това, което Борисов предлага, е правителство на ГЕРБ, не експертен кабинет. Експертен кабинет означава, като започнете от министър-председателя, минете през външния министър и всички останали министри, наистина да бъдат експерти и надпартийни хора, а не от партия ГЕРБ“, коментира секретарят на Изпълнителното бюро на БСП и народен представител Христо Проданов за bTV Radio. Той припомни, че позицията на социалистите е за надпартийно правителство без ярки политически фигури.

„В тази връзка, това, което предлага Бойко Борисов, не отговаря на това, което ние смятаме за правилно. В партийни сглобки не смятаме да участваме“, посочи Проданов.

Социалистът подчерта, че в сложна ситуация като сегашната предполага водене на преговори без да се предпоставят условия.

„Когато излизаш и поставяш някакви условия, за нас това не е правилно и не знам дали ще доведе до съставяне на правителство“, уточни Христо Проданов. Според него изходът от политическата криза не са нови избори, а разговори на широка основа, с водещи приоритети и срокове за тяхното изпълнение.

По думите му водеща за БСП във вътрешен план е социалната политика - увеличение на доходите, правата на работещите и защитата на уязвимите групи, докато във външнополитически е България да не бъде въвличана във войната.

Относно лошите резултати на БСП на изборите социалистът посочи ниската активност, както и не добрата комуникация за постигнатото от партията в управлението на страната.

„Когато участвахме в управлението, ние имахме най-силната социална програма за над 20 млрд. лв., която всеки един българин почувства по джоба си. Това е смисълът на политиката – да подобрява живота на хората. И когато една партия го е направила, когато е обещавала нещо преди избори и след това го е изпълнила – очевидно няма с какво да бъдем упрекнати“, коментира Христо Проданов.

Според него, ако Корнелия Нинова има номинации от партийните структури, тя може да участва в избора за председател на БСП.

„Кой трябва да бъде лидерът на партията, го решават всички социалисти на пряк избор“, изтъкна Проданов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати