Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христов: Ако Радев търсеше обединение, щеше да направи консултативен съвет

Политика

Христов: Ако Радев търсеше обединение, щеше да направи консултативен съвет

Христов: Ако Радев търсеше обединение, щеше да направи консултативен съвет - Tribune.bg
Снимка:

„Президентът иска да назначи служебно правителство, той няма да играе ролята на медиатор. Ако той искаше да търси обединение, щеше да направи консултативен съвет. 70 и няколко дни това не се случва. Най-вероятно ще остане това противопоставяне. Ако има предсрочни изброи, се назначава служебен кабинет.“ Така лидерът на СДС Румен Христов коментира пред „Денят On Air“ политическото разединение в страната.

Христов смята, че има нужда от успокояване на обстановката.

По думите му политическата криза не е чак толкова голяма, защото няма парламентарна криза. „Има мнозинство зад гърба на правителството, скоро имаше и вот на недоверие, който не мина. Има пленарни заседания“, каза Христов.

„Най-важното за предстоящите избори е те да са честни, прозрачни и хората да повярват в тях. Трябва да се дадат достатъчно гаранции. Ние настояваме за машинно гласуване. СДС е за въвеждане на по-голяма мажоритарност и разпознаваемост. Възможността за отчитане на преференциите е важна. Няма да е лесно съставяне на управляващо мнозинство, но България се европеизира“, прогнозира лидерът на СДС.

Той заяви, че СДС се опитва да направи поредната идейна коалиция и тя е свързана с това, че с ГЕРБ са десни формации и членове на ЕНП. „Няма правителство, което е управлявало, и да не е допускало грешки. Икономическият растеж можеше да бъде по-ускорен. Можехме да натиснем малко педала, за да увеличим БВП, да увеличим възнагражденията на хората“, допълни Христов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

РУМЕН РАДЕВ Е РОДЕН ЗА ДА УНИЩОЖИ БЪЛГАРИТЕ!......... ТОЙ НЕ ИСКА НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ-ЗАТОВА В ДЕНЯ НА БЪЛГАРИЯ-РУМЕН РАДЕВ ИЗБЯГА ОТ РАБОТНОТО СИ МЯСТО И ОТИДЕ ПРИ МУТРИТЕ НА РУСИЯ!
23.09.2020 11:43 / Отговор
За този гласувах и много съжалявам, пълна подлога. И как може да правиш консултативен съвет с мутра, която е разследвана, пък и дон Боресоне няма да отиде, него го интересуват само парите, златото, любовниците му и олигарсите. Хайде да видим дали ще отиде в Европарламента Тиквата?
23.09.2020 14:11 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати