Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христова: Няма революция, а кампания на партиите, които участват в протестите

Политика

Христова: Няма революция, а кампания на партиите, които участват в протестите

Христова: Няма революция, а кампания на партиите, които участват в протестите - Tribune.bg
Снимка:

В момента нямаме революция, а предизборна кампания за политическите партии, които участват в протеста и правят емоционален и с крайни форми протест в името на това да отиграят по-добри резултати на изборите. Това заяви политическият психолог проф. Антоанета Христова пред bTV относно протестите. По думите ѝ в предишни дни на протестите се е видяло, че има организирани групи, които са изразявали мафиотско присъствие.

„Следователно изразът, че на улицата има представители на мафията или на мутрите, е аргументиран от гледна точка на този, който го е изразил. Трябва да гледаме аналитично и детайлно, защото всяка крайност и едноплановост на анализа прави нещата неискрени и манипулативни“, подчерта тя.

Според нея протестът е дал ясни сигнали и послания на политическата класа. За да се превърнат посланията в реалност, трябва да има диалог, който, към днешна дата, отсъства.

Политологът доц. Татяна Буруджиева коментира, че кризата между институциите се наблюдава през последните 3 години. Тя уточни, че не става въпрос само за конфликта между президента и Министерския съвет.

Това, че едните говорят на техния език и говорят техните неща и другите говорят на техния език и техните неща, не означава, че няма диалог. В политическата комуникация има две форми – диалогична и конфликтна. При конфликтната всъщност работим върху публиката. Тук е големият проблем на протеста – гражданският протест е форма на комуникация с политиците. Той беше такъв в самото си начало. След това имаме отказ от общуване и говорене. 60 дни се повтарят едни и същи неща“, подчерта тя.

Политологът Ружа Смилова коментира, че кризата не се дължи на конфликта между институциите. Според нея причината е в „ерозията на легитимност управлението“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Тия две политически п@@тки трябва да спрат да лъжат народа. Емо няма революция,има протест срещу мафиотите в правителството и в парламента. Какъв е този премиер, който нарича народа си- мафия? Това е болен човек, който толкова е мафиотизиран и слят с престъпните групировки, че не може да види българската реалност. Откакто управлява скача от скандал в скандал, от гаф в гаф. Съсипа всички сектори- образование, здравеопазване, икономика, финанси, транспорт, и т.н. Всичките му проекти са пълен провал. Просто трябва да бъде разследван и съден. А тия две платени помиярки и кифли трябва да се скрият от медийното пространство, те не са лицето на България.
10.09.2020 10:50 / Отговор
ЛУМПЕН РАДЕВ НАНЕСЕ НА БЪЛГАРИЯ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ВРЕДИ, ОТКОЛКОТО КОРОНА Вируса! / НО ТО ТОВА МУ Е И МИСИЯТА:ЛИКВИДИРАНЕ НА НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ КАТО ВОДЕЩ ФАКТОР НА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ-ЧРЕЗ ОТЦЕПВАНЕТО НА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ.
ЗА ЦЕЛТА СЕГА ТОЙ ЩЕ ПРОТИВОПОСТАВИ ПРОВИНЦИЯТА НА СОФИЯ(КОЯТО НЕ ГО ПОДКРЕПЯ НА ПРОТЕСТИТЕ) - ЗА ДА ЕСКАЛИРА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА И ДА ОТЦЕПИ ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ!
НЕЗАБАВЕН ИМПИЙЧМЪНТ/ОСТАВКА НА РОДООТСТЪПНИКА ЛУМПЕН РАДЕВ!!
10.09.2020 11:37
Руските тайни служби атакуват България чрез Румен Радев, Елена Йончева и Иво Христов https://www.24chasa.bg/novini/article/9001427

Русия засилва атаките си срещу Европа, този път целта е България. Руските тайни служби атакуват България чрез Румен Радев, Елена Йончева и Иво Христов. Руските тайни служби планират да компрометират България.
Български политически анализатори смятат, че Йончева е участник в плана на руските тайни служби за компрометиране на България чрез съдебните системи на ЕС.
10.09.2020 11:31 / Отговор
кесо Това си е класически комунистическо-русофилски опит за държавен преврат. Дори днешното напускане на НС от ПГ на БКП/БСП и вливането й в "широките революционни маси" е напълно достатъчно за да се демаскира цялата завера. Именно Румбата, Корни, Мая Конопа, Симето са провокаторите от които трябва да се дистанцират нормалните протестиращи деклариращи, че са против мафията и корупцията. А снимките ясно показаха колко много се радват същите тия "демократични и независими протестиращи" на Мая Конопа, все едно таварищ Сталин е дошъл да ги води.
10.09.2020 12:53 / Отговор
СИСА Професионалистът си е професионалист ! Браво момичета !
10.09.2020 20:35 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп