Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И десният евродепутат отряза Жозеф Дол за дясно обединение в България

Политика

И десният евродепутат отряза Жозеф Дол за дясно обединение в България

И десният евродепутат отряза Жозеф Дол за дясно обединение в България - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ЕНП беше призовал всички десни да се явят заедно на евровота с ГЕРБ, те му отказаха

Само за няколко часа – лидерът на ЕНП Жозеф Дол чу няколко отказа от България. По-рано днес французинът с писмо призова разпокъсаната българска десница да влезе в обединение с ГЕРБ за евроизборите.

„Само ако се обединим, ще можем да избегнем разпределянето на гласовете, което ще е от полза за популистите и антиевропейските сили”, написа Дол.

Малко по-късно ДСБ категорично обявиха, че това няма как да се случи – отново в писмен вид. ДСБ информираха още в писмото си до Дол, че ще гласуват за излизането на партията на Орбан ФИДЕС от Европейската народна партия, тъй като унгарският премиер е предоставил убежище на Никола Груевски, което било „в разрез с върховенството на закона“.

Единственият представител на несъществуващия вече Реформаторски блок в Европарламента Светослав Маринов също потвърди позицията на партията си.

„Призивът на председателя на ЕНП Жозеф Дол за обединяване в общ фронт за евроизборите на всички десни партии у нас – включително и ГЕРБ – няма да се получи. Това е един от призивите, които трябва да бъдат отправяни от ръководството на ЕНП и ние трябва учтиво да ги отклоняваме с оглед на българската специфика“. Това заяви пред на Радио „Фокус“ евродепутатът от ДСБ/ЕНП Светослав Малинов.

Той уточни, че към момента има разговори за обща листа между членовете на ЕНП: ДСБ, ДБГ и СДС.

„Не се знае как ще завършат тези преговори. В много голяма степен импулс за тях даде поведението на ГЕРБ и опитът им да променят заедно с ДПС Избирателния закон. В момента ГЕРБ обединява членовете на ЕНП и десницата, но срещу себе си. Това е тъжната истина“, коментира евродепутатът.

Според него предложението на Жозеф Дол е разумно, но само там, където партиите имат сходни виждания и са заедно в опозиция или в правителство.

„ДСБ е в опозиция на сегашното правителство“, категоричен е Малинов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Иван Тоя тъпак излъга Кунева, ама сега ще гледа Европарламента през крив макарон ...
14.03.2019 22:27 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати