Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И Костадин Костадинов попадна в „Миротворец“, бил руски агент на влияние в България

Политика

И Костадин Костадинов попадна в „Миротворец“, бил руски агент на влияние в България

И Костадин Костадинов попадна в Миротворец, бил руски агент на влияние в България - Tribune.bg

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов също попадна в спорния украински сайт „Миротворец“. 

В информацията за него пише, че Костадинов е руски агент на влияние в България. Описват го като „провокатор, лъжец, политически мошеник и популист. Сътрудничи с руския агресор по време на войната срещу Украйна, коварно започната от фашистка Русия.

И още - „Манипулира обществено значима информация в интерес на руския агресор.

Целенасочени действия, насочени към унищожаване на доказателства за извършване на престъпления от руския агресор, създадени от него терористични организации и съучастници на режима в Кремъл срещу Украйна и нейните граждани.

Прякор: Костя Копейкин (прякорът е получен през 2018 г. за продажност и проруски настроения)

Костадин Костадинов, лидер на българската популистка партия „Възраждане“, говори в подкрепа на Москва. Той настоява за излизане на България от НАТО и Европейския съюз (ЕС).

В стремежа си да намери място в парламента, той организира протести и сблъсъци с полицията, използва проруски атаки, призиви за излизане от НАТО и ЕС и умишлено разпространяване на информация.

През 2022 г. за действия, насочени срещу националната сигурност на Украйна, той е задържан в Одеска област от украинските специални служби. След извършване на необходимите следствени действия и документиране на фактите за антиукраинска дейност, Костадинов беше позорно експулсиран от Украйна със забрана да я посещава за срок от 10 години.

През 2023 г., следвайки инструкции от Москва, с цел унищожаване на доказателства за престъпленията на Русия и нейните граждани, участва в московска спецоперация за дискредитиране на "Миротворец" в България.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети