Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И Нинова с идея като на Христо Иванов и Мая Манолова

Политика

И Нинова с идея като на Христо Иванов и Мая Манолова

И Нинова с идея като на Христо Иванов и Мая Манолова - Tribune.bg
Снимка:

Нинова представи Декларация за свободни и честни избори, приета от Изпълнителното бюро

От БСП също обявиха, че ще търсят обединение за гарантиране на честността на предстоящите парламентарни избори. Социалистите са поканили на среща партии и неправителствени организации. Те обясниха, че започват разговори, за да се обединят усилията за паралелно преброяване на вота. Миналата година подобни разговори организираха Мая Манолова и „Отровното трио“. 

„Демократична България“ пък обяви, че набира броячи на бюлетини и обяви, че за паралелно преброяване на вота са нужни 12 000 души.

Идеите на социалистите са сходни:

„Днес след Изпълнителното бюро искаме да представим една позиция: промяната на тези избори е възможна, но трябва да бъде гарантирана. Ние като най-голямата опозиционна партия каним всички, които искат смяна модела на управление на разговори, за да се организираме за провеждане на честен вот“, каза лидерът на БСП.

„В четвъртък сме поканили 10 партии и НПО, на които предлагаме обща позиция. В петък продължаваме с още 10 партии и НПО, с които си сътрудничим отдавна по различни въпроси. Предлагаме общи действия за покриване на всички секции с членове, наблюдатели, застъпници, максимална прозрачност на вота и кампания за разясняване, че всеки глас ще бъде зачетен. Както знаете, ние като парламентарна група имаме членове на секционните комисии. Редица извънпарламентарни партии, които настояват за честен вот, нямат такива. Ние сме готови да помогнем на всички, които искат заедно да направим изборния процес по-честен“, допълни още Корнелия Нинова.

„Предлагаме да обединим усилията си за паралелно преброяване, което ние като партия ще направим. Ако всеки поотделно заявява такива желания, би било по-трудно. Важно е сега да се обединим всички“, заяви още Нинова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Анастас #

Те отдавана са си Коалиция !

ДСБерастките Дръгалефци + ДеБъйните революционер'педерунгели + Мая Мазолова с изтеклите води + БСП + Цвъ Цвъ + Татяна Дончева Десен човек.

Скоро ще хвалят и Румен Тъпото-Вън и Деса Простакеса.

(оракулски)
19.01.2021 18:02 / Отговор
Бай Гроздан А бре, всички търсят „броячи“, „наблюдатели“, оператори с камери и телефони за заснемане на броенето, ама никой не казва какви пари дава за тия длъжности! Каква е надницата, стринке, Ристе и МаяМа Нулевата? Що мълчите като ибани дирници, дагъ‘еа?
19.01.2021 20:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети