Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И „Възраждане“ искат комисия в НС да проучва за престъпления в „Исторически парк“

Политика

И „Възраждане“ искат комисия в НС да проучва за престъпления в „Исторически парк“

И Възраждане искат комисия в НС да проучва за престъпления в Исторически парк - Tribune.bg
Снимка:

След отцепниците от „Величие“ – и „Възраждане“ внасят в деловодството на Народното събрание предложение за временна парламентарна комисия, която да проучи всички факти и обстоятелства около проекта на Ивелин Михайлов „Исторически парк“, извършвано ли е пране на пари и има ли обвързаности на местната и централната власт с изграждането му.

Аналогичното искане на вече независимите депутати Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков се оказа недопустимо, защото е внесено само от народни представители, нечленуващи в група, а съответните искания за създаване на временни комисии могат да бъдат направени единствено от председателя или от парламентарни групи.

След отказа, председателят на НС Рая Назарян предложи на парламентарните групи да се запознаят с мотивите на искането за създаване на тази временна комисия и, по свое желание, ако искат и съвместно, да внесат подобен проект за решение.

В мотивите си независимите депутати са записали, че съмненията около дейността на „Исторически парк“ възникват от проверките, инициирани от НАП и множество медийни публикации във връзка с функционирането на комплекса.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Величие
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати