Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И "Възраждане" остават категорично в опозиция

Политика

И "Възраждане" остават категорично в опозиция

И Възраждане остават категорично в опозиция - Tribune.bg
Снимка:

"Възраждане" затвърди броя депутати. Не сме доволни от това, борим се за много повече. Ние искаме да управляваме страната. В парламента оставаме категорично опозиция.

Това заяви Цончо Ганев от "Възраждане" по време на пресконференция на структурата на партията в София, по време на която направи кратък анализ на изборите резултати от 9 юни.

Според Ганев, който отново е избран за народен представител, формацията отчита "минимален спад на гласовете", които са получили, а появата на новия политически проект "Величие" е откъснал техни гласове. Ганев отбеляза, че резултатите от вота не ги задоволява.

"Започнахме да работим приоритетно за решаване на местните проблеми, свързани с живота на хората в София. София не е градът, който трябва да бъде. София не е столицата, която трябва да бъде", каза още той. Още утре, съобщи Ганев, ще започнат работа по закон, свързан с устройството на Столична община.

По отношение на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на правителство с първия мандат, Цончо Ганев каза: "Няма да предадем нашите избиратели и да отидем да направим коалиция с ГЕРБ".

"Опозиция сме, защото ние така решихме, заради това, което ще се направи отново. Очакваме, че правителство ще има. Никой не коментира, че ДПС стана втората сила в държавата. Ние в този парламент ще бъдем опозиция, която ще дава решение", обяви той и прогнозира, че с изключение на "Възраждане" всички останали ще се включат в този парламент.

По думите му "Величие" ще изчезне така, както изчезна партията на Стефан Янев – "Български възход".

От "Възраждане" ще работят и по Закона за гражданската регистрация и ще се опитат да засилят контрола към длъжностните лица и от длъжностните лица към хората, които подават заявление за регистрация, като решението им е мотивирано заради злоупотреби, които стават най-вече на местните избори.

"В Благоевградски МИР голямата част от нашите братя македонци, които са с български паспорт – а те са стотици хиляди, защото голяма част от тези хора, дори и политическия елит на Македония – най-яростните българофоби, са български граждани, регистрирани и живеят по документи в Благоевградски МИР", каза Ганев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети