Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И Враца скочи срещу "спуснатите" отгоре кандидати в листите на партията на Слави

Политика

И Враца скочи срещу "спуснатите" отгоре кандидати в листите на партията на Слави

И Враца скочи срещу спуснатите отгоре кандидати в листите на партията на Слави - Tribune.bg
Снимка:

Оставаме с усещането за задкулисни договорки, твърдят поддръжниците

Продължават скандалите в партията на Слави, като вече и структурите във Враца се обявиха срещу "спуснатите" отгоре кандидати в листите на „Има такъв народ“.

„Нашият глас за реденето на листите не беше чут от никой остава усещането за задкулисни договорки. За нас е важно с кой да работим и подкрепяме, а не кой ще бяга от листа в листа по областите. Разочаровани сме от забраната за изказване на лични мнения и провеждането на предизборна кампания“, пишат врачани.

Поддръжници на шоумена-политик от Враца публикуваха отворено писмо до него, в което посочват, че не приемат "спуснатите" от София водач на листата за предстоящите парламентарни избори Георги Георгиев и вторият в нея Иван Хиновски, които са експерти в техните области, но не са познати във Враца.

„Не бяха взети предвид номинациите и предложенията, които направихме. Първите двама в листата почти не са идвали на място и комуникацията с тях е изключително трудна“, настояват врачани. Те питат защо научават от медиите кой ще е първият и кой втори в листата.

„В крайна сметка членовете ни остават неуважени и манипулирани. Остава усещането за предрешеност и може би за задкулисни уговорки!

Затова е важно, когато се определят водачите на листата за парламентарните избори, то това да става след изключително точна преценка. Всяка външно наложена кандидатура без да е обсъдена с хората по места, е тревожен сигнал за нас и води до свиване на поддръжниците“, изтъкват хората от общинските структури на партията на Слави Трифонов. Поддръжниците на „Има такъв народ“ от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй подчертават в писмото си, че за тях е важно с кой ще работим и кого подкрепят.

„Отказът от взаимопомощ по всякакви партийни и други въпроси, както и целенасоченото бездействие, особено в период на предизборна кампания, срива доверието ни пред избирателите. Разгарящите се дебати, заплахи и интриги, в които не желаем да участваме, са индикатори за проблеми на местно ниво. С тези действия, хората по места не чувстват духа на промяната“, посочват авторите на отвореното писмо.

В последните дни скандалите в общинските структури на партията на Слави Трифонов избухват един след друг. Основната причина по думите на бившият вече областен координатор в Монтана, е спускането на „парашутисти“ на водещите места в листите за депутати, без да се съобразяват с местната структура.

Същото се случи вчера и в Пловдив, където на първите три позиции, единствените избираеми, са спуснати софиянци. Така на практика депутат пловдивчанин от партията на Слави Трифонов няма как да има. За раздорите има вина и "сценаристът" Тошко Йорданов, който заплашва да стъжни живота на всеки, който се осмели да пренареди листата на „Има такъв народ“ чрез преференции.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети