Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИБНИ: Съдейки по разговора за правосъдие, правителство ще има

Политика

ИБНИ: Съдейки по разговора за правосъдие, правителство ще има

Снимка:

Съдейки по разговора за правосъдие, правителство ще има. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ след разговора с „Има такъв народ“, предаде БГНЕС.

Ние се застъпваме по програмите за правосъдие може би на 95% с „Демократична България“, приятно съм изненадан с „Има такъв народ“ също“, обясни адв. Хаджигенов и подчерта, че останалите 5% касаят само дребни детайли.

Всичко е въпрос на време и процедура“, допълни юристът.

Следващата седмица ще бъде проведена и тристранна среща между ИТН, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, на която се очаква всички детайли да бъдат обсъдени.

Мая Манолова подчерта, че има съвпадение между икономическата и финансовата част на програмите на двете партии.

„Разговорът беше по отношение на предстоящите краткосрочни и дългосрочни решения, които трябва да вземе парламента по отношение на най-уязвимите групи. Коментирахме преизчисляване на пенсиите в две стъпки. Първа стъпка от 1 октомври, в резултат на актуализация на бюджета, която ще бъде направена през следващия месец. Нашето настояване е минималната пенсия да стане 369 лева, да достигне прага на бедност. Да бъдат повишени всички останали пенсии, или на база осигурителен доход от последните години, или с повишаване на коефициента на всяка година осигурителен стаж. Настояваме от 1 октомври да влязат в сила предложените от нас промени в Закона за личната помощ, т.е. за хората с увреждания да има подкрепа веднага“, каза Манолова след срещата и подчерта, че от партията ще настояват и за подкрепа за младите семейства.

„Продължаваме да уточняваме детайлите, но ние няма да отстъпим от това да има преизчисляване на пенсиите“, допълни още Манолова.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още