Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Игра на нерви: Оттеглиха трети кандидат за премиер на ИТН

Политика

Игра на нерви: Оттеглиха трети кандидат за премиер на ИТН

Игра на нерви: Оттеглиха трети кандидат за премиер на ИТН - Tribune.bg

Само преди минути името на Петър Илиев за кандидат-премиер е било оттеглено от ИТН, научи tribune.bg от свои източници. По информация на медията ни Виктория Василева от партията на Трифонов лично е посетила ДБ, за да ги успокои, че името на адвоката, което се завъртя, е оттеглено и той няма да е човекът, който ще приеме мандата от Радев. 

Това е трети провал за кандидат-премиер от партията на Слави Трифонов, ако броим и Антоанета Стефанова, която върна мандата в предходния парламент от името на ИТН.

Ден след последните парламентарни избори Трифонов обяви, че ще предложи Николай Василев за министър-председател, но и тази кандидатура не се хареса на евентуалните им партньори. Дни по-късно и Василев бе оттеглен. 

След като името на Петър Илиев започна да се върти в публичното пространство като кандидат-премиер, който днес да вземе мандата от Румен Радев, за адвоката излязоха шокиращи разкрития, които отново разбуниха духовете и крехките отношения между ДБ и ИТН започнаха да се пропукват още повече. 

В Клуб З се появи и алтернативна версия за подмяната на Илиев буквално в "5 без 5" - твърдения в юридическите среди, че е плагиат, което в партията му досега не знаели. Десетки страници текст от една от книгите на Илиев били буквално идентични с части от докторската дисертация на друг юрист от Юридическия факултет на Софийския университет - доц. д-р Наталия Киселова. 

Според информацията към този момент новият кандидат-премиер бил депутат от ИТН.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети