Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Икономическа делегация от Дубай идва в България

Политика

Икономическа делегация от Дубай идва в България

Икономическа делегация от Дубай идва в България - Tribune.bg
Снимка:

Борисов се срещна с премиера на ОАЕ шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум

Икономическа делегация от Дубай с министри на ОАЕ ще посети България. Това трябва да се случи в следващите три седмици, обяви премиерът Бойко Борисов, който се срещна с вицепрезидента, министър-председател на ОАЕ и управник на емирство Дубай шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум.

Двамата са провели конферентни разговори с министри от сферите на търговията, образованието, икономиката и високите технологии. Борисов подчерта, че лично министърът на висшето образование на ОАЕ Ахмад бин Абдула Ал Фаласи ще покани 7 български университета в Дубай до 20 ноември.

Добри възможности за сътрудничество има и в хранителната индустрия. Борисов акцентира върху предложението си да се направят хъбове в сферата на хранителната индустрия в България и на Балканите, за да се инвестира в консервната промишленост и производството на полуфабрикати. „Има доста теми, по които сме си дали много кратки срокове и се разбрахме да опитаме до нова година да подпишем рамково споразумение за стратегическо сътрудничество“, посочи българският премиер.

Министър-председателят покани своя колега от ОАЕ да посети България, за да се запознае лично с потенциала на страната ни.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети