Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илхан Кючюк: Лесните пари от Брюксел свършиха. Трябват кабинет и парламент

Политика

Илхан Кючюк: Лесните пари от Брюксел свършиха. Трябват кабинет и парламент

Илхан Кючюк: Лесните пари от Брюксел свършиха. Трябват кабинет и парламент - Tribune.bg
Снимка:

„Проф. Габровски е безспорен авторитет. С оглед на създалата се политическа ситуация издигането на кандидатура, която е отдалечена от партийните ядра, има смисъл. Това е възможност за политическата система да излезе от кризата“. Това коментира пред „24 часа“ евродепутатът от ДПС Илхан Кючук.

Според него по дефиниция третият мандат се определя като кризисен, а има и много условности като това къде ще отиде точно той.

„Струва ми се, че за реализирането му са необходими добра предварителна подготовка и висока политическа култура. Нашите международни партньори очакват от България да има стабилно правителство, за да може страната ни да участва активно в политическия дебат и при формирането на решения. Крайно време е да разберем, че нашето място е в по-задълбоченото изграждане на съюзите, в които членуваме. Днес Европа се променя и България трябва да участва проактивно в промяната - както институционална, така и политическа, която неминуемо предстои“, категоричен е евро политикът.

„Лесните пари от Брюксел отдавна свършиха. Планът за възстановяване и устойчивост беше създаден, за да насърчи, от една страна, реформите в държавите членки, а от друга - да даде икономическа подкрепа за нов тип икономика, свързана с иновативно развитие и зелена трансформация. България не просто трябва да получи тези пари, а да ги фокусира по правилен начин, за да имат възможно най-голяма добавена стойност за икономиката. Поради ред причини виждам, че това не се случва по начина, по който ми се иска. За да се случат реформите, трябва да има работещ парламент, защото законодателството, което трябва да се приеме, не е малко и това е още една от причините за това в страната ни да има стабилно правителство“, подчертава Илхан Кючук.

„И в следващия, и в по-следващия ще трябва да работят заедно. Докато не го осъзнаят това, трудно ще излезем от дълбоката политическа криза. Както виждате, тя е майка на всички останали кризи. Европа се управлява коалиционно и българският политически елит трябва да свикне с това, че трябва да прави компромиси и да преодолява предварително начертаните червени линии в своите собствени програми“, категоричен е той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати