Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илхан Кючюк на среща с нидерландския премиер Марк Рюте

Политика

Илхан Кючюк на среща с нидерландския премиер Марк Рюте

Илхан Кючюк на среща с нидерландския премиер Марк Рюте - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк се срещна днес с премиера на Нидерландия Марк Рюте. Двамата обсъдиха споделената визия на либералите за по-силна Европа, значението на единството и предстоящите европейски избори през 2024г.

Във фокуса на разговорите между българския евродепутат и нидерландския премиер бяха въпроси, свързани с европейския дневен ред и войната в Украйна, както и усложнената политическа обстановка в България.

„Тази война е сред най-мрачните моменти на нашето време, тъй като това не е само началото на войната за независимост на Украйна, но и началото на война за базирания на правила световен ред и за Европа. Изправени пред лицето на трудностите, непоколебимата решителност, показана от украинския народ, засенчва всичко останало. Колективното задължение на Европа по същество е да укрепи и поддържа непоклатимия им дух. Единството не е самоцел, а изковаването на обща съдба в рамките на Европейския съюз, трябва да е отправна точка и цел, към която всички ние да се стремим.“, каза Кючюк пред Марк Рюте.

По-късно през деня Илхан Кючюк проведе среща и с министъра на финансите на Нидерландия Сигрид Кааг.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати