Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илиан Тодоров: Мая Манолова да спре с дивия популизъм и опитите за сепаратизъм във ВиК – сектора

Политика

Илиан Тодоров: Мая Манолова да спре с дивия популизъм и опитите за сепаратизъм във ВиК – сектора

Илиан Тодоров: Мая Манолова да спре с дивия популизъм и опитите за сепаратизъм във ВиК – сектора - Tribune.bg
Снимка:

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров призова кметовете и гражданите на общините от Софийска област да не се поддават на дивия популизъм, целящ внасяне на хаос в системата на ВиК на територията на областта.

„Като областен управител на Софийска област няма да допусна общините Самоков и Елин Пелин да излязат от Асоциацията по ВиК, на която съм председател, първо, защото това е незаконосъобразно, и второ, защото излизането на дори и една община ще лиши всички общини от получаване на над 1 млрд.лв средства от ЕС за подмяна и ремонт на ВиК мрежата. Няма да коментирам подкрепата, която г-жа Мая Манолова дава за излизане на Самоков от ВиК асоциацията, а само ще попитам, като призовавам гражданите също да я питат: „Защо не обжалва решението на КЕВР, с което се вдигна цената на водата?“

Гражданите имат право да протестират, но трябва да бъдат внимателни дали протестите им не се използват за вдигане на нечии рейтинги? Дали с тези откровени призиви за сепаратизъм в Асоциацията по ВиК и отделяне на общини от нея, не се цели цялостна дестабилизация на територията на областта, а оттам  и в държавата? Нека гражданите на Самоков да протестират, но и да си зададат въпроса: Кого обслужва това, което г-жа Манолова се опитва да направи и искат ли да участват в него?.

Аз съм областен управител на най-голямата област в държавата и НЯМА ДА ДОПУСНА общините Самоков и Елин Пелин да напуснат Асоциацията по ВиК заради нечий див популизъм и заради възраждане на нечии политически кариери. Решенията в тази посока на общинските съвети са незаконни и ще бъдат оспорени пред Административния съд.

Държа гражданите на областта да знаят, че АЗ ЕДИНСТВЕН пуснах жалба в Административния съд против решението на КЕВР, с което се вдига цената на водата. Пуснал съм жалба и срещу заповедта на управителя на ВиК-София, с която вдига цените на водата.“

За мен гражданите са много по-важни от нечии политическите амбиции! Затова няма да допусна популизмът и опитите за сепаратизъм във водния сектор на територията на областта да лишат хората от качествена услуга и от чиста вода.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети