Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илиана Иванова: Винаги съм изпълнявала задълженията си с професионализъм, ще продължа да го правя

Политика

Илиана Иванова: Винаги съм изпълнявала задълженията си с професионализъм, ще продължа да го правя

Илиана Иванова: Винаги съм изпълнявала задълженията си с професионализъм, ще продължа да го правя - Tribune.bg
Снимка:

Илиана Иванова, член на Европейската сметна палата, която е номинацията на ГЕРБ за европейски комисар, с първи кратък коментар по темата.

„Благодарна съм за доверието от страна на ГЕРБ и Бойко Борисов да предложат моята кандидатура за български еврокомисар. Ще се радвам да коментирам темата в повече детайли след като бъдат спазени всички официални процедури по номинациите“, написа тя в официалния си профил във Фейсбук.

„Винаги съм изпълнявала задълженията си с професионализъм и интегритет, представлявайки страната ни в Европа през последните 14 години. Ще продължа да го правя във всяка моя бъдеща роля“, обещава тя.

По-рано Борисов коментира номинацията ѝ: „Много познато лице в Брюксел. Много компетентна“, заяви той.

Илиана Иванова е бивш евродепутат на ГЕРБ, в момента член на Европейската сметна палата. Родена през 1975 г. в Стара Загора.

От 2022 до момента Иванова е и председател на Комитета за контрол на качеството в ЕСП. Иванова е била три мандата председател на Втори одитен състав, отговарящ за "Инвестиции за сближаване, растеж и приобщаване".

Илияна Иванова е отговорен докладчик за одити в областта за оценка на образованието, финансирано от европейски политики, младежката заетост, инициативата Индустрия 4.0 и цифровите иновации в Европа. Председател е на комитета за контрол на качеството, отговарящ за контрола върху всички одити, свързани с Плановете за възстановяване и устойчивост.

От 2009 до 2012 година е била член на Европейския парламент, като е избрана за заместник-председател на комисията по бюджетен контрол и като член на комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите. От 2007 до 2009 година е член на Столичния общински съвет. В периода 2004-2006 година е анализатор в банки и финансови институции в Далас и Аризона, САЩ.

През 2004 година Илиана Иванова защитава MBA в глобалното управление от Thunderbird University,  Arizona State University, Аризона, САЩ. През 1999 година получава магистърска степен по международни икономически отношения от Икономическия университет във Варна.

Владее английски, френски, немски и руски език.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети