Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илия Лазаров, СДС: Радев не е разбрал, че е излязъл от казармата

Политика

Илия Лазаров, СДС: Радев не е разбрал, че е излязъл от казармата

Илия Лазаров, СДС: Радев не е разбрал, че е излязъл от казармата - Tribune.bg
Снимка:

„Заявяването сам за втори мандат на Румен Радев е малко в африкански стил", допълни той

„Заявяването сам за втори мандат на Румен Радев е малко в африкански стил. Дори диктатурите в Латинска Америка спазват церемониала“, коментира Илия Лазаров, бивш началник на кабинета на президента Петър Стоянов, а днес – главен секретар на СДС. Лазаров и Росен Карадимов, който беше съветник на бившия премиер Сергей Станишев, бяха гости в предаването „Тази неделя“ по бТВ.

„Досега президент не е обявявал сам, че ще се кандидатира. Това го правят обикновено комитети и интелектуалци“, допълни Лазаров.

Според Карадимов това е добър стил, с който се постигат две неща.

„Първо – отпадат спекулациите дали ще участва в парламентарните избори и ще прави политическа партия. Има и добър синхрон между действията на президента и БСП. Радев очерта една територията, на която БСП вече стои“, коментира той.

„Мандатът на Румен Радев беше отличителен, той нямаше никаква реална международна дейност, като изключим няколко посещения. Много слаба външна политика и изключително разделяне на българите – неща, които нито един президент не е допускал досега“, коментира Лазаров. Той обясни още, че президентът има прекрасни съветници, но не ги използва.

„Държи се като в казармата. Не е разбрал, че е излязъл от казармата. Мисли си, че премиерът е началник щаб и трябва да изпълнява заповедите му, и оттам произлиза конфликтът му с администрацията“, смята той.

Според Карадимов пък президентът не е разрушил образа на обединител.

„Може и да има елементи на прекрачване на границата, зависи как разбираме смисъла на институцията. Тази институция няма властови правомощия. Тя и да иска не може да промени модела“, коментира той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

:) То и съветската мутра Борисов се прави на неразбрал, че е произлязъл от СИК.
07.02.2021 11:30 / Отговор
ivo abe TAPIR,ti sikajia vigdal li si!
07.02.2021 11:32
скъпи зомбита ето така ви зомбират - за каквото и да е темата - Радев, световното затопляне или съвременното птицевъдство трябва да се напише нещо за "съветската мутра Борисов" . Така от години в интернет ви продават скъпи вещи, които не ви трябват, така ще се опитат да ви продадат и политици, които не само не ви трябват, ами цената им ще ви смъкне кожата.
07.02.2021 13:54
КОГА СТАНА СИМБИОЗАТА МЕЖДУ:.................................................................................................... 1.БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ(В ЛИЦЕТО НА ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ - РУМЕН РАДЕВ)...... И....
2.БЪЛГАРСКИТЕ МУТРИ (В ЛИЦЕТО НА- ВИС-ЧРЕЗ АЛ. МАРИНОВ-МАЙСТОРА
- СИК-ЧРЕЗ ИВАН ИВАНОВ-ШУМЕН
- ЧЕРЕПА
- БРАТЯ ГАЛЕВИ-ЧРЕЗ МАЯ МАНОЛОВА)
......... ОТГОВОРА ОТ ОЛАФ-КОГАТО ИЗБРАХА ЗА ПРЕЗИДЕНТ-РУСКИ РЕЗИДЕНТ...............
07.02.2021 14:28
Циник Аман от седераси ! Понеже толкова разбират , затова никъде не се класират !
07.02.2021 11:31 / Отговор
ivo ot TSINIK zvuchi obeshtavashto!
07.02.2021 11:34
Пак съм аз Всички в един момент са били или от СДС или от БСП.
07.02.2021 12:03 / Отговор
кесо Румбата бил в международна изолация, не бил канен на сериозно посещение освен на чаша чай, казва Илия Лазаров. Ама па Румбата "им го върна", и той никой не покани /то не че някой би дошъл де, ама нейсе/ да дойде на посещение. Бравос, Румба, "натри им носа" на "мръсните капиталисти". Те не те канят, ама и ти не ги бръснеш за слива.
А Карадимов е напълно прав като твърди, че Румбата бил "обединител" щот успя да обедини всички "прогресивни" червени тъпанари, идиоти, глупаци, лекета, социопати и олигофрени около своята "величава" фигура с вдигнатото партизанско юмруче.
07.02.2021 13:53 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати