Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илияна Йотова: Да определиш производителите на зърно като терористична организация е за оставка

Политика

Илияна Йотова: Да определиш производителите на зърно като терористична организация е за оставка

Илияна Йотова: Да определиш производителите на зърно като терористична организация е за оставка - Tribune.bg
Снимка:

Това да наречеш производителите на зърно в България, да ги определиш като терористична организация, е за оставка. Така се прави в цивилизована страна, това е морален акт, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ по повод вчерашно изказване на премиера акад. Николай Денков. 

"Цялата ми работа в европейска институция ме е научила, че човек трябва много да мисли преди да казва, особено когато си служи с квалификации и заема един от най-високите постове в държавата", отбеляза Йотова. 

Според нея по-лесното решение е било да се намери консенсусен вариант за вноса на зърното, чрез предварителен анализ, както са направили други страни. По думите на Йотова "много лесно е да си измиваш ръцете с ЕС", вместо да се изготви една сериозна непробиваема позиция с аргументи в защита на страната пред европейските партньори. 

Според вицепрезидента много политици и не само от новата генерация, гледат на българската Конституция като на потребителска  кошница - "текстове, които ще обслужат моите лични интереси". Тя призова да не се позволи същия политически и обществен разврат с Основния закон , както се случва с останалите - да се променят на три дни.

"Трябва да се впрегнат всички усилия на всички власти в България, за да страната ни да влезе в Шенген. Призивът на фон дер Лайен, че е време България и Румъния да влязат в Шенген е с 13-годишна давност. България беше изпълнила всички технически критерии още през 2011 година, оттогава досега винаги се намираше ново условие. Разширяването по двойки не е най-добрият начин", коментира Илияна Йотова.

Тя изрази надежда Република Северна Македония да изпълни условията, за да започне реалните преговори за членство в Европейския съюз.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети