Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илияна Йотова: ДБ могат да се явят самостоятелно на евровота догодина

Политика

Илияна Йотова: ДБ могат да се явят самостоятелно на евровота догодина

Илияна Йотова: ДБ могат да се явят самостоятелно на евровота догодина - Tribune.bg
Снимка:

ДБ могат да направят предизборна коалиция с марката ЕНП с ГЕРБ и СДС

„Демократична България“ могат да се явят самостоятелно на евровота догодина, заяви в интервю за „24 часа“ вицепрезидентът Илияна Йотова. След ротацията през март е възможно ГЕРБ да са в главната роля, а ПП-ДБ в поддържаща.  

„Неслучайно по-опитните политици от малката коалиция – ДБ, се дръпнаха от разправиите между ПП, ГЕРБ и ДПС. Пазят се, идват европейски избори и искат гласове. Смея да се надявам, че не одобряват това, което се случва“, заяви вицепрезидентът.

Според нея „Демократична България“ могат и да направят предизборна коалиция с марката ЕНП с ГЕРБ и СДС.

„Възможно е ПП-ДБ да размислят дали и как да участват във властта. Сигурна съм, че са прочели резултатите от местните избори и едва ли са доволни“, добави тя.

Йотова е на мнение, че вътрешният министър Калин Стоянов трябва да извърви пътя докрай и да разкаже за натиска, който е бил упражняван върху него. В противен случай руши доверието в цялата система.

„Действията на полицията по време на протестите отвори кутията на Пандора и една по една започнаха да излизат и други нелицеприятни тайни на властта. Случилото се в нощта на протестите е резултат от много фактори. Вътрешният министър не счита, че трябва да е отговорен за случващото се на улицата. Вини сегашния главен секретар, а си спомняте, че му пречеше предишният, защото бил президентски човек. Сега кой му пречи?! Къде беше премиерът?! С всичките ми резерви към предишното управление на ГЕРБ, не смятам, че в такава ситуация Борисов би отсъствал от публичното пространство точно в нощта на протестите. Дори и заради това, че някога е бил кмет на този град. Пълна безпомощност на новия кмет да взема решения. Голяма грешка е да се издадат разрешения на двете агитки да се съберат на едно място, сякаш не се знае какво ще се случи“, коментира вицепрезидентът.

„Кадрите с полицейско насилие са по-зловещи от кадрите от 2020 г. Не съм съгласна да се хвърля вината върху всички полицаи, защото съм убедена, че имаше умишлено търсене на сблъсък. Кой и защо – ще чакаме разследващите органи!“, категорчна беше Йотова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети