Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илияна Йотова: Денков направи гаф. Да не допускаме лична външна политика

Политика

Илияна Йотова: Денков направи гаф. Да не допускаме лична външна политика

Илияна Йотова: Денков направи гаф. Да не допускаме лична външна политика - Tribune.bg
Снимка:

Очаквам по-сериозно влияние на ГЕРБ в следващото правителство, коментира вицепрезидентът

Очаквам по-сериозно влияние на ГЕРБ в следващото правителство, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Вероятно ще има смени както на министри, така и в процеса на взимане на решения. Не зная дали ще се стигне до коалиционно споразумение, по-скоро не”, допълни вицепрезидентът.

Според Йотова от приоритетите на следващия мандат ще зависи дали правителството ще е по-добро. „Очевидно има добри министри, но има и не дотам добри”, заяви Йотова, цитирана от Нова телевизия.

По думите ѝ до края на годината има няколко важни задачи пред държавата.

„На първо място трябва да потвърдим това, че сме готови да завършим целия цикъл за присъединяването ни към Шенген. На второ място, това, което мен ме безпокои, е, че не виждам никаква подготовка за присъединяването ни към еврозоната. Твърде оптимистично е това да се случи през 2025 г., но дори да стане, българските граждани няма да са подготвени”, заяви Йотова.

По отношение на споровете за това кой трябва да бъде външен министър след ротацията вицепрезидентът заяви: „В редовното правителство на Кирил Петков имаше опит за две външни политики и достатъчно скандали между тогавашния министър-председател и външния министър. Нека да не изпадаме в другата крайност – да имаме и лична външна политика. Министър-председателят Денков направи гаф с това изказване. Имаме нужда от много сериозна личност за външен министър, с контакти в Европа”, заяви Йотова и допълни, че оценява Мария Габриел като добър външен министър за страната.

„Аз познавам работата на г-жа Габриел още като евродепутат, след това като еврокомисар. Тя е добър външен министър и дори да има друг, според мен тя като министър-председател трябва да наблюдава този ресор“, каза вицепрезидентът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати