Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илияна Йотова: Нидерландия толерира двойните стандарти

Политика

Илияна Йотова: Нидерландия толерира двойните стандарти

Илияна Йотова: Нидерландия толерира двойните стандарти - Tribune.bg
Снимка:
Илияна Йотова, вицепрезидент

„Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на всички евроскептици, на популистките партии и на тези, които не искат да има силна Европа“, написа във Фейсбук вицепрезидентът Илияна Йотова по повод решението на Рюте да наложи вето на България за влизане в Шенген.

По думите й с това решение от страна на Нидерландия се толерира двойните стандарти, а не те са в основата на създаването на Европейския съюз. Йотова е на мнение, че това решение противоречи на ценности като солидарност, съпричастност, взаимна помощ, взаимно уважение.

„Решението на Нидерландия е и неуважение към паметта на българските граждани, които загубиха живота си, защитавайки българската държава от мигрантския поток“, смята още Йотова.

Вицепрезидентът отправи и послание към българските политици:

„Нека решението на Нидерландия да не се превръща в аргумент за нови вътрешнополитически и междупартийни сблъсъци. По тази тема интересът на България е над всичко това.

Нека да оставим българската дипломация, която работи изключително усилено през последните месеци, да довърши своята работа. Все още има няколко форума на европейско ниво, на които ще участва България и президентът Радев ще отстоява българската позиция. Битката продължава!“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети