Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илияна Йотова: Отношенията между партиите са на приливи и отливи, страната има нужда от редовен кабинет

Политика

Илияна Йотова: Отношенията между партиите са на приливи и отливи, страната има нужда от редовен кабинет

Илияна Йотова: Отношенията между партиите са на приливи и отливи, страната има нужда от редовен кабинет - Tribune.bg
БГНЕС

България има нужда от редовен кабинет. Това каза днес в Плевен пред журналисти вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.  Тя коментира, че не може да направи конкретна прогноза с кой мандат може да се състави кабинет. „Отношенията между партиите са на приливи и отливи – тъкмо получим уверението, че ще се пренебрегне политическият егоцентризъм и егоизъм и ще има дори правителство на малцинството с една по-широка подкрепа в парламента, на следващия ден се оказва, че след поредната караница и поредните тежки думи, това е още по-невъзможно“, добави Йотова.

„Да изчакаме останалите консултации, които предстои да направи президентът и след това ще започне въртележката с връчването на мандатите. Надявам се на повече разум. Нека да го проявят политическите сили така, както го заявяват. Напоследък желанието на думи да се направи кабинет е обратно пропорционално на действията”, каза още вицепрезидентът, цитирана в БТА.

„Има и още една друга важна тема, която рядко засягаме в публичните си коментари и политици, и анализатори, и журналисти, но аз задавам риторичния въпрос – как изглеждаме в очите на нашите партньори, стабилна и сигурна ли е България, за да се поемат на национално и на европейско ниво достатъчно тежки ангажименти за реформи, за онова, което се очаква и в Европа”, отбеляза Йотова. Според нея винаги е по-добре европейските структури да имат редовен партньор в лицето на България. Илияна Йотова откри в Плевен Форум за социалните услуги в България и третата Международна конференция за аутизма.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети