Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илияна Йотова: Щом и ПП се съмняват във втория мандат, няма да е успешен

Политика

Илияна Йотова: Щом и ПП се съмняват във втория мандат, няма да е успешен

Илияна Йотова: Щом и ПП се съмняват във втория мандат, няма да е успешен - Tribune.bg
Снимка:

Не виждам желание за успешно реализиране на втория мандат, по-реална картина за съставянето на правителство с третия ще имам след като видя предложенията на „Продължаваме промяната“. Това каза в предаването „120 минути“ на Би Ти Ви вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Чудя се, защо много уважавания от мен академик Николай Денков, се съгласи да бъде лице на този втори мандат. От изявлението му през последните дни виждам, че няма особен ентусиазъм и амбиции, даже усещам някакво разочарование от предварително загубената битка. Това разчитам в посланията му“, обясни тя.

Илияна Йотови сравни случващото се със започването на някаква нова работа – когато човек я започва с много съмнение, вероятно няма да успее. Точно това тя виждала у академик Денков и затова се съмнявала, че вторият мандат ще е успешен.

„Бях една от изненаданите от гласуването в пленарна зала на кабинета „Габровски“. Мислех, че ще има повече конформизъм в точно този състав на Народното събрание – имаше предварителни сигнали, че ще се играе с кворума. Всъщност, гласуването беше повече от дефинитивно и то показа, че може да се изведе една интересна формула, да извадиш напред едно интересно лице и безспорно много уважаван човек. Въпреки това всяка политическа гласува така, както беше заявила предварително“, каза още тя.

Според нея ГЕРБ трудно ще излезе от изолацията. Тя не си спомня друг случай, в който на политическите партии да е бил даван толкова дълъг период за консултации преди връчването на първия мандат. Призна също така, че не очаква и третият мандат да е успешен.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати