Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илияна Йотова в Скопие: България няма да отстъпи от споразуменията, които има с РСМ

Политика

Илияна Йотова в Скопие: България няма да отстъпи от споразуменията, които има с РСМ

Илияна Йотова в Скопие: България няма да отстъпи от споразуменията, които има с РСМ - Tribune.bg
Снимка:

България няма да отстъпи от споразуменията, които има със Северна Македония, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Скопие. Тя коментира и инцидента с Християн Пендиков, като увери, че страната ни ще продължи да му помага, като очакванията са през есента той да продължи обучението си в България.

В българското посолство Илияна Йотова се срещна с представители на българската общност и поднесе цветя пред барелефа на Васил Левски, предаде БНТ.

Ето какво още заяви вицепрезидентът:

„Ние няма да отстъпим на сантиметър от споразуменията, които имаме. Ако българите не бъдат признати в конституцията и не бъдат записани в конституцията на РСМ. Тази вечер ви казвам: Няма да има и сантиметър напредък в преговорите на РСМ за европейско членство. Няма да има между правителствена конференция, няма да има доклад на ЕК, с който да започнат реалните преговори. Така че ние внимателно наблюдаваме ситуацията, в РСМ следим внимателно кой и как подготвя евентуално текст да се впише в конституцията, как той ще бъде приет, как ще реагират политическите сили, но най-вече институциите на РСМ. В наше лице, ние винаги ще бъдем ваши защитници”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети