Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илияна Йотова все още се надява, че има шанс за съставяне на правителство

Политика

Илияна Йотова все още се надява, че има шанс за съставяне на правителство

Илияна Йотова все още се надява, че има шанс за съставяне на правителство - Tribune.bg
Снимка:

Все още се надявам, че всички възможности не са изчерпани и ще има редовно правителство, от което имаме много голяма нужда. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя присъства на откриването на документална изложба, посветена на 105-годишнината на Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България, в сградата на Държавна агенция "Архиви".

Разчитам на разума, на това, че емоциите трябва да отстъпят и да се намери някаква пресечна точка и консенсус между политическите партии, каза още Йотова.

Няколко от парламентарните групи изразиха готовност да получат третия мандат за съставяне на правителство. Парламентарната група на ДПС ще върне веднага втория мандат, след като го получи, каза вчера председателят на Движението Делян Пеевски.

Нека да видим какво ще предложат (партиите, които искат третия мандат - бел.ред.), каза Йотова. Този път да не вървим по пътя на сглобките и задкулисието, на тайните срещи по манастири и в тайни квартири, а честно пред българските избиратели да кажат какво предлагат и с кого смятат да го осъществят, коментира тя. Да не бъдат в тайна имената на експертите, защото засега те са все още доста митични, да видим на кого се възлагат тези големи отговорности и това само по себе си вече е някакъв залог за успех, коментира още Илияна Йотова, цитирана от БТА.

Възможността да няма редовно правителство расте с всеки изминал ден, затова аз съм длъжен да се съобразявам вече не само с връчване на мандата, но и с това кога да бъдат евентуални предсрочни парламентарни избори, които трябва да се произведат в определен конституционен срок, каза вчера държавният глава Румен Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети правителство
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати