Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Има ли конфликт на интереси министър Тагарев при поръчка за 11 млн. лв. в МО?

Политика

Има ли конфликт на интереси министър Тагарев при поръчка за 11 млн. лв. в МО?

Има ли конфликт на интереси министър Тагарев при поръчка за 11 млн. лв. в МО? - Tribune.bg
Снимка:

„Има съмнение за конфликт на интереси между семейството на министъра на отбраната Тодор Тагарев и поръчка, обявена от Министерството на отбраната за доставка на безпилотни летателни системи на стойност от 11 млн. лева”.

Това заяви Румен Гечев от БСП, цитиран от БГНЕС.

Гечев обясни, че поръчката е обявена през 2021 г., а един месец след като Тагарев става министър на отбраната, процедурата е приключена.

„Това е обществена поръчка, обявена доста отдавна, но приключила след като Тагарев става министър. Една от двете фирми, която изпълнява поръчката, управителят и съдружник на фирмата е съдружник и управител във фирма на съпругата на г-н Тагарев. Задаваме си въпроса, има ли тук конфликт на интереси? Тагарев обявил ли е за такъв конфликт на интереси и сега задаваме въпроса, дали близки съдружници на Тагарев са се опитвали да осъществяват натиск върху дирекцията, свързана с тази сделка”, попита още гечев Гечев.

Проверка в профила на фирмите показва, че в една от тях фигурира самият Тодор Тагарев - както в регистара, така и на офоциалния сайт: https://procon.bg/todor-tagarev


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети