Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Има такава коалиция: БСП и партията на Слави заедно на изборите

Политика

Има такава коалиция: БСП и партията на Слави заедно на изборите

Има такава коалиция: БСП и партията на Слави заедно на изборите - Tribune.bg

БСП масово регистрира партийни активисти на партията на Слави Трифонов в изборните секции в община Сандански. Сигнали има, че това се случва и на други места в страната.

Информацията е публична и може да бъде проверена на сайта на Регионалната избирателна комисия. Редица от активистите на новата партия на Трифонов, които не крият своята принадлежност, са били вписани като представители на БСП в изборните секции. Припомняме, че партия „Има такъв народ“ като извънпарламентарна формация няма право на представители в състава на изборните комисии, а само на наблюдатели.

За всяка партия това представителство е изключително важно, защото с него се гарантира защита на партийния интерес в изборния процес.

Абдикирайки от позициите отредени за нейни представители, БСП прави огромен жест към партията на Слави Трифонов, който явно трябва да бъде осребрен след изборите. Невъзможна е и тезата, че от столетницата не знаят на кого симпатизират подадените от нея членове на комисии, защото те публично заявяват принадлежността си към „Има такъв народ“ (на снимката публичните профили на членовете във Facebook).

Така например Алексей Калчунков, който е сред най-активните поддръжници на Слави Трифонов в Сандански е вписан като секретар в СИК № 014000025. Друг активист на шоумена – Божидар Удев е записан като член на БСП в СИК № 014000012, а Йордан Харизанов като секретар на СИК № 014000014. БСП дори са дали и председателство на Секционна избирателна комисия на хората на Трифонов – в СИК 014000064 за шеф на комисията е определен Кристиян Осев.

Всички те имат сериозна активност в социалната мрежа в подкрепа на Слави Трифонов и дори са засвидетелствали принадлежността си на профилните си снимки във Фейсбук. Новата коалиция явно вече е факт, остава само да разберем дали Трифонов ще подкрепи Нинова за премиер, след като тя е толкова щедра към него преди изборите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети