Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. “Informiran.net” лично затвори “Труд” (НА ЖИВО)

Политика

“Informiran.net” лично затвори “Труд” (НА ЖИВО)

Informiran.net лично затвори Труд (НА ЖИВО) - Tribune.bg
Снимка:

Полицаи запечатват сградата, в която се помещава редакцията на вестник "Труд", става ясно от снимки, публикувани в социалните мрежи.  От кадрите се вижда,  че на  място  е съветникът  на служебния министър на културата Велислав Минеков Светослав Трайков, който показа заповедта за затварянето на сградата пред журналисти.

Припомняме, че според медийни публикации съветникът на Минеков, Светослав Трайков и  кандидат-депутатът от „Изправи се – мутри вън“ Арман Бабикян са собственици на сайта  „Информиран.нет“.

В публичното пространство бяха изнесени и данни, според които IP-адресът на „Информиран.нет“ е 164.138.221.45. Хоства се в българската компания „Суперхостинг“. Този IP-адрес съответства на сайта emagine.bg. В Register.bg е указано, че собственик на този домейн е фирма „Манира“. Изпълнителен директор на фирмата пък е лицето Арман Бабикян, адресът е улица "Тулово" 3, София.

Името на Светослав Трайков нашумя и след скандал за шофиране в нетрезво състояние. Досъдебно производство от описа на Второ районно полицейско управление във Варна  доказва, че през 2010 година подсъдимият Трайков e управлявал личния си автомобил Ситроен с концентрация на алкохол в кръвта 2.12 промила. Престъплението по чл. 345 Б, ал. 1 от Наказателния кодекс е установено по надлежния ред с химическа експертиза. Делото от 2010 година завършва със споразумение, в което подсъдимият се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание „пробация“. 

Но с това криминалното досие на приближения до Минеков и Бабикян не спира до тук:

Трайков е обвинен  и за престъпление по чл. 210 и чл. 209 от Наказателния кодекс за това, че в периода 2005 – 2006 г.  е поддържал в заблуждение гражданин на Великобритания, с цел да набави имотна облага.

Бизнес партньорът на Бабикян или „кметът на туитър“ – описание, което Трайков  сам си дава в социалната мрежа е известен и с  изключително вулгарните си постове спрямо жените.  Скандалният политик придобива популярност и чрез свой коментар във Фейсбук, в който се хвали, че трови кучета с антифриз.

Междувременно под зоркия поглед на Трайков ключалките на редакцията бяха сменени. Така журналистите няма да имат достъп до работните си места, освен ако не им бъде отворено. До седмица цялата техника и всичко от редакцията на „Труд“ трябва да бъде изнесено, в противен случай ги предупредиха, че ще ги изхвърлят на улицата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети