Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Инициативата „Три морета” ще има нов координатор от българска страна

Политика

Инициативата „Три морета” ще има нов координатор от българска страна

Инициативата Три морета ще има нов координатор от българска страна - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се на заседанието си днес служебният кабинет да го избере

Инициативата „Три морета” ще има нов координатор от българска страна, става ясно от дневния ред на заседанието на служебното правителство днес. Министерският съвет ще проведе заседание днес от 10 часа.

Инициативата „Три морета" е политически проект на равнище държавни глави на 12 държави-членки на ЕС: Австрия, България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия и Чешката република. Основният фокус на платформата е развитие на сътрудничеството в търговско-икономическата област на страните-участнички, задълбочаване на интеграцията на страните от региона между Балтийско, Адриатическо и Черно море и създаване на по-голяма свързаност между тях по линията Север-Юг в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии, бизнес.

Правата и задълженията на Националния координатор включват да ръководи и координира работата на Междуведомствената работна група, да осъществява взаимодействие с Националните координатори на държавите-членки на Инициативата, както и да определи посланик със специални поръчения в МВнР по Инициативата.

С решение на правителството от септември 2020 г. за национален координатор от българска страна на Инициативата „Три морета" е определена Екатерина Захариева.

В рамките на заседанието ще бъдат приети промени в оперативната програма на Министерския съвет за периода 1 януари – 30 юни 2021 г. Ще бъде разгледан също Национален доклад за състоянието и опазването на околната среда през 2019 г.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети