Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Инициативен комитет издига Радев, Йотова доволна от новия проект на Петков и Василев

Политика

Инициативен комитет издига Радев, Йотова доволна от новия проект на Петков и Василев

Инициативен комитет издига Радев, Йотова доволна от новия проект на Петков и Василев - Tribune.bg
Снимка:

Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори. Това обяви днес вицепрезидентът Йотова по време на официално посещение в Свищов, предаде БНТ. По думите ѝ в него ще участват хора с най-различни политически цветове, но сред тях водещ ще бъде „цветът на България“.

Вицепрезидентът коментира и новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, като по думите ѝ той ще привлече младите хора, които търсят своята реализация. Йотова допълни:

„Струва ми се, от първите заявки, по-скоро това ще бъде една центристка партия, която много ми прилича на начина, по който през 2017 г. стартира партията „Франция напред“ на г-н Макрон. Много ми прилича на програмата на „Граждани в Испания“, това също е центристка партия. Вероятно тези млади хора ще търсят своята политическа реализация в този спектър“, обясни Йотова.

„Днес ние ще започнем конструирането, то вече е в много голяма степен готов, на нашият инициативен комитет, ще бъде обявен съвсем скоро, защото спазваме и съответните срокове, дадени от ЦИК. Ще видите, че там ще има хора от най-различни политически цветове“, направи заявка вицепрезидентът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети