Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Инициативен комитет за защита на българския лев зоват „Възраждане“ на публичен дебат

Политика

Инициативен комитет за защита на българския лев зоват „Възраждане“ на публичен дебат

Инициативен комитет за защита на българския лев зоват Възраждане на публичен дебат - Tribune.bg
Снимка:

Граждански инициативен комитет за защита на българския лев изпрати обръщение до медиите с искане за публичен дебат с партия „Възраждане“. Причината е срокът, поставен във въпроса на ИК на ПП „Възраждане“: „Съгласни ли сте българският лев да се запази като единствена официална валута до 2043 година“.

Освен това от гражданския инициативен комитет са недоволни, че във въпросите за Националния референдум отпаднат тези за ЛГБТИ+ (джендър) пропагандата в българските училища и детски градини.

„Обръщаме се към всички Вас, които само преди няколко месеца настоявахте в допитването до българския народ да бъдат обединени важни теми като запазването на българския лев и категорично неприемането на еврото в България. Настоявахте и за забраната за джендър пропагандата в Родината ни, но впоследствие лаконично се вляхте в предизборната кампания на ПП „Възраждане“, замаскирана под кампания за набиране на подписи за Референдум с един единствен въпрос“, пише Ивайло Шопски.

„Нека Ви обърнем внимание, че така формулираният въпрос, на първо място, не предполага защита на българския лев, а точно обратното – дава точен краен срок на неговото съществуване. На второ, но не по значение място, в обявената от Вас инициатива в интернет, официално заявявате, че приемате условията на политическа партия „Възраждане“, въпросът за защита на българското семейство и забраната за джендър пропаганда в учебните заведения да отпадне. Защо? Защо отнехте гражданското начало на една добра инициатива с перспектива за добър изход, и предадохте идеалите? Защо предадохте българското семейство и оставихте на произвола на актуалната към момента политическа класа, която доказа своята несъстоятелност, съдбата на нашите деца?“, пита той.

Сред учредителите на Граждански инициативен комитет за защита на българския лев Ивайло Шопски, Благовест Бичаков, Евгени Генадиев; Магдалена Ташева и Александър Урумов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети