Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ирена Анастасова от БСП обвини образователния министър, че агитирал със служебен автомобил

Политика

Ирена Анастасова от БСП обвини образователния министър, че агитирал със служебен автомобил

Ирена Анастасова от БСП обвини образователния министър, че агитирал със служебен автомобил - Tribune.bg
Снимка:

Вълчев ѝ отговори: Поредната лъжа, но така е вече 4 години

Депутатът от БСП и кандидат за нов мандат Ирена Анастасова обвини министъра на образованието Красимир Вълчев, че ползва служебната си кола, за да агитира в страната. Освен това, твърди социалистката, от министерството искали справка за учителите, които ще са членове на СИК на изборите.

„Това вече е абсолютна наглост! Двадесет и седем години бях в училище. Тринадесет от тях – директор. В това ми качество, заедно с колегите, сме създавали организация и подготвяли сградата за провеждането на много избори – за парламент, за местни органи, за президент. Давали сме какви ли не справки. И никога, ама никога не съм си помисляла, че може да изготвяме справка колко от колегите – учители ще участват в изборите като членове на секционни комисии. А такива винаги е имало.  Е, доживяхме и това!“, пише Анастасова. Дългите ѝ обяснения приключват, че списъци все пак финално нямало да има.

„Виждам и друго - рейдовете на Министъра на образованието по градове и села в качеството му на кандидат за народен представител – със служебната кола и с разходи за сметка на всички данъкоплатци! Посещава висши училища и отчита успехи. Очаквах да посочи и някой „дребен” проблем, като например защо студентските общежития са в такова окаяно състояние и какво направи ГЕРБ по този въпрос за 11-те си години управление? Играе футбол с директори на училища, защото сега му е останало време, явно. И още, и още...“, ядосва се Анастасова и сипе обвинения в наглост и безочие.

Вълчев отрича да използва служебна кола за партийни цели.

„Не използвам служебен автомобил по време на предизборната кампания. Поредната лъжа, но така е вече 4 години. Вярно е обаче, че имаме проблем със сградите на студентските общежития. Именно затова сме инвестирали 98 млн. лв. за ремонт на 27 студентски общежития. Никога не сме крили проблемите, посочваме ги и ги решаваме!“, подчертава министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати