Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Искрен Митев от ПП с признание: Това, че сме шарлатани не ви прави по-бели

Политика

Искрен Митев от ПП с признание: Това, че сме шарлатани не ви прави по-бели

Искрен Митев от ПП с признание: Това, че сме шарлатани не ви прави по-бели - Tribune.bg
Снимка:

Това, че сме шарлатани не ви измива ръцете и не ви прави по-бели. Това признание направи в НС народният представител Искрен Митев от „Продължаваме промяната” в отговор на ГЕРБ.

Парламентът днес  обсъжда две проекторешения, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Депутатите  продължават с разглеждането на проект на решение за задължаване на Министерския съвет да предприеме всички необходими действия за съставяне на нов Национален план за възстановяване и устойчивост.

Миналата седмица народните представители обсъдиха какво може да се направи за запазване на въглищните централи по повод на проекторешението, внесено от "Възраждане". До гласуване на проекторешението не се стигна заради изчерпване на времето на пленарното заседание.

От "Възраждане" поискаха предоговаряне на ПВУ в частта за декарбонизация в енергийния сектор и либерализацията на пазара на електрическа енергия на дребно. От ГЕРБ-СДС подкрепиха предоговаряне на цели по Плана в частта енергетика. От "Продължаваме Промяната" предложиха България заедно с Румъния и Гърция да издейства дерогация на ангажиментите за намаляване на емисиите на въглищните централи, както и да се приеме нова енергийна стратегия на страната, като се оказа, че Кирил Петков самоволно звъни на чуждестранни министри. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети