Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Искрен Митев за "Апартаментгейт" на Василев и Лорер: Няма далавера

Политика

Искрен Митев за "Апартаментгейт" на Василев и Лорер: Няма далавера

Искрен Митев за Апартаментгейт на Василев и Лорер: Няма далавера - Tribune.bg
Снимка:

Не мога да се съглася, че това е далавера, коментира пред Нова тв депутатът от ПП Искрен Митев относно имотния скандал около министъра на финансите Асен Василев и депутата Даниел Лорер.

„Имаше поредица от изказвания от страна и на Даниел Лорер, и на Асен Василев, и на Министерството на финансите, в които дадоха обяснени и детайли по тази сделка. Тя е направена през банков кредит, данъците са платени, оценката на имота е направена от независими оценители. По-интересното е защо тази новина набра много бързо скорост", посочи депутатът пред Нова тв.

Митев обясни, че е направил собствено проучване и тази оценка на имота е съвсем реална. По думите му преди това сградата е била една развалина.

„Направен е ремонт, подобрения. Това вдига цената. Всиечко в направено по най-светлия начин. Защо не се обърна внимание на информацията, която Василев, Лорер и МФ дадоха?", попита той.

Митев подчерта, че до момента е дадена достатъчно информация и сега медиите трябва да я разпространят, за да стане ясно, че няма нищо нередно в тази сделка.

Относно наличието на посредник при продажбата на винетки, при което ненужно една или друга фирма да взима комисионна, Митев отговори, че това е свързано с европейското законодателство и няма друг начин.

„Ние трябва да осигурим конкуренция на този пазар и ние го направихме. Най-добре е да поканите хората, от които това зависи и те да обяснят. Ние направихме да са 5 фирми, а не една. Направихме и процентите да са 3, а не 7. Не смятам че това, че остава някаква част в частна фирма, е в ущърб на хората“, отбеляза депутатът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати