Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Искрен Веселинов: БСП с циркаджийски номера за привличане на вниманието

Политика

Искрен Веселинов: БСП с циркаджийски номера за привличане на вниманието

Искрен Веселинов: БСП с циркаджийски номера за привличане на вниманието - Tribune.bg
Снимка:

Бламират парламентаризма, ескалират напрежението

„На няколко месеца БСП решава да ескалира напрежението и излиза от парламента, тръгват да се срещат с гражданите, но в края на краищата бламират парламентаризма като такъв. Това не е средство, което е конструктивно.“ Това каза народният представител от ВМРО Искрен Веселинов пред NOVA телевизия.

„БСП вън от НС - проблем на опозицията е да обясни своето поведение. Да обясни защо прави дребни циркаджийски номера, за да привличат вниманието. За мен е необяснимо излизането им от парламента, за мен няма реален мотив да не влязат в НС“, каза още той.

По отношение на връщането на предишните текстове за преференциалния вот депутатът заяви, че БСП са се възползвали от вече подадени сигнали за промяна на взетото решение при гласуването на промените в Изборния кодекс.

„БСП видяха сигнали за промяна на решението за преференциалния вот и решиха да ескалират нещата, за да спечелят политически дивидент. Имаше множество разговори и към момента, в който БСП заявиха своята позиция посоката вече беше сменена от ГЕРБ”, каза той.

По повод на отношенията в малката коалиция депутатът коментира, че апелът им към „Атака” за разговори не е чут. Веселинов обясни, че по времето на днешния Коалиционен съвет от ВМРО са получили позитивни сигнали за концепцията за интеграцията на ромите.

„Имало е разговор по същество затова, че трябва да се подобряват текстовете, да се изглажда формата, но никой не е казал, че този проблем не съществува и че не трябва да се преосмислят тези три десетилетия, който отучиха от законност тези представители на циганските общности”, допълни той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети