Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Искрен Веселинов: Единството е това, което върна патриотите в голямата политика

Политика

Искрен Веселинов: Единството е това, което върна патриотите в голямата политика

Искрен Веселинов: Единството е това, което върна патриотите в голямата политика - Tribune.bg
Снимка:

Ако отидем на изборите за Европейски парламент самостоятелно, ще е не за да се доказваме, а за да дадем шанс Обединени патриоти да съществуват

Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов се обърна публично към лидера на НФСБ Валери Симеонов. „Помни ли кой отвори вратата на ВМРО за връщане в политиката“, попита Симеонов в упрек към Красимир Каракачанов вчера. „Въпросът на г-н Симеонов не е правилно формулиран - не "кой", а "какво" ни върна в голямата политика трябва да се пита. И отговорът е: ЕДИНСТВОТО. Дано и той не забравя тоя отговор“, написа Веселинов в профила си във Фейсбук.

Заместник-председателят на ВМРО припомни в статуса си и хронологията на връщането. „Истината е, че през 2013 и НФСБ и ВМРО се явихме самостоятелно на избори и останахме извън Парламента. Трябва да си припомним обаче, че още тогава ние предлагахме обединение, но предложението ни беше отхвърлено. Беше отхвърлено и за евроизборите през 2014 г., когато подкрепата за НФСБ буквално се срина наполовина като абсолютен брой гласове. Предложението ни за партньорство беше прието едва за изборите за Народно събрание през 2014 -та и тогава с Патриотичен фронт постигнахме добър резултат. Последва крачка назад за местните избори, когато НФСБ отново решиха да се доказват самостоятелно и не постигнаха нищо особено. После замисълът ни от началото на 2013-та се сбъдна - привлякохме за президентските избори и Атака, и НФСБ и постигнахме максимума - 15%. Превърнахме се и в трета политическа сила, измествайки антибългарското ДПС, с което сбъднахме десетилетната мечта на българските патриоти властта да не зависи от Доган“, пише Веселинов.

И допълва:“Впрочем, ако отидем на изборите за Европейски парламент самостоятелно, ще е не за да се доказваме кой е по-голям или по-малък, а за да дадем шанс Обединени патриоти да съществуват и на следващите парламентарни избори, които са истински важните. Тогава, вярвам, всеки ще си е направил изводите, макар те да са очевидни и от днешна дата“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети