Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Искрен Веселинов: Одобрените 121 секции от ЦИК в Турция ще променят етническия баланс в НС

Политика

Искрен Веселинов: Одобрените 121 секции от ЦИК в Турция ще променят етническия баланс в НС

Снимка:

Българските патриоти са категорични, че биха участвали в разговори за общо управление с всички партии без ДПС

Продължава течът на суверенитет от България, констатира заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов пред bTV. Повод за констатацията му дадоха думите на зам.-министъра на енергетиката от служебното правителство, гост в същото предаване.

„Чухме преди малко, че България се отказва от „Белене“, от въгледобива си и централите, за сметка на това ще плащаме по-скъп ток и парно“, заяви Веселинов. Той предупреди, че се готви повишаване на парното с 15-20%, а на електричеството – с около 5%. „И това ни се предлага като нещо абсолютно естествено“, възмути се заместникът на Каракачанов по адрес на служебния кабинет.

„Не може с едни мъгляви формулировки, че за всичко са виновни предишните, да бъде наказан потребителят и гражданинът да плаща“, добави той.

Веселинов заключи, че администрацията в момента не работи, а важни стратегически проекти, като магистралата Велико Търново-Русе, се бавят и са блокирани.

Искрен Веселинов гостува в предаването заедно с другите зам.-председатели на партиите от коалицията БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – Борис Ячев на НФСБ и Пламен Христов на ВОЛЯ. И тримата бяха категорични, че биха участвали в разговори за общо управление с всички партии без ДПС.

„На тези избори се очертава решителната роля на вектора „Турция“, отбеляза по темата за секциите там заместник-председателят на ВМРО.

Веселинов обърна внимание, че вече имаме одобрени 121 секции, което прави средно по 1000 избиратели в секция.

„Така ще имаме между 10 и 12 депутати, една цяла парламентарна група, избрана от Турция и диктаторския режим на Ердоган“, посочи Веселинов.

„Това ще промени етническия баланс в парламента“, изрази опасения той.

И тримата зам.-председатели на партиите в коалицията подчертаха, че служебното правителство се занимава не с организиране, подготовка и гарантиране на честен и прозрачен вот, а с несвойствени неща като реваншизъм, ревизии и дори недопустима намеса в полза на някои от играчите на изборите.

Темата Македония е обединяваща за БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, стана ясно от изявленията на тримата зам.-председатели на партиите в коалицията. Искрен Веселинов предупреди, че има опасност позицията ни да бъде променена след изборите. Той припомни, че не би следвало да стигне дотам, защото има решение на 44-ото Народно събрание  и тя е приета с широк консенсус.

„Задължително е всяко следващо управление да я следва и да отстоява националния интерес и историческата истина за Македония“, напомни заместник-председателят на ВМРО.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още