Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Веселинов: Поругаването на българския химн показва доколко Северна Македония е готова за членство в ЕС

Политика

Веселинов: Поругаването на българския химн показва доколко Северна Македония е готова за членство в ЕС

Веселинов: Поругаването на българския химн показва доколко Северна Македония е готова за членство в ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Поругаването на българския химн от македонските запалянковци по време на футболния мач между България и РС Македония показва доколко тази страна е готова за членство в Европейския съюз. Това заяви пред БНТ съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов, водач на листата на партията във Варна.

Според него  случилото се на македонския стадион не е просто акция на футболни фенове. На следващия ден медиите в РСМ са отразили тяхното поведение като „висок патриотичен дух“.

„Това е държавна пропаганда, състезанието по антибългаризъм продължава“, каза той. Веселинов е категоричен, че ако не изчистим миналото, не можем да вървим напред към бъдещето.

Според него също така е безсмислено включването на българите в Конституцията, ако не се знае историческия контекст.

„В РСМ са се вкопчили в една лъжа, но рано или късно истината ще победи, в края на краищата живеем в ХХI век и информация има навсякъде“, каза съпредседателят на ВМРО.

Той коментира, че предходното управление е станало съучастник в ограбването на хората с инфлацията, която у нас е много по-висока, отколкото в ЕС.

„Държавата трябва да води активна антимонополна политика, нещо, което е провеждано през годините, включително когато ВМРО участваше във властта. В продължение на 7 години цената на тока почти не се повишаваше. А сега наблюдаваме ускорено ограбване на потребителите, всички се оправдават с войната. Енергийната криза в Европа не е резултат от войната, а от сбърканата енергийна политика. Европа закриваше АЕЦ и въглищни централи и преминаваше все повече и повече на газ“, категоричен е Искрен Веселинов.

Той разкритикува и политиката провеждана от кабинета Петков, която ще остави без поминък регионите, зависими от въгледобива и производството на ток. Според него смешните пари, които ще получим по Плана за енергиен преход в тези региони, нашата енергетика генерира за 2-3 години.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети