Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Искрен Веселинов: Не сме били в управлението, за да се облагодетелстваме, а за да бъдем коректив

Политика

Искрен Веселинов: Не сме били в управлението, за да се облагодетелстваме, а за да бъдем коректив

Искрен Веселинов: Не сме били в управлението, за да се облагодетелстваме, а за да бъдем коректив - Tribune.bg
Снимка:

Затварянето на бизнеса да не е повече от 10 дни

„ГЕРБ и ДБ са членове на ЕНП, БСП – на ПЕС, ДПС – на либералите. идеологическите императиви, на които служат изредените партии, невинаги влияят позитивно на България и се нуждаят от своя коректив в лицето на ВМРО“, коментира пред Нова тв Искрен Веселинов. Той припомни, че именно усилията на патриотите в българския парламент спряха приемането на Истанбулската конвенция, стратегията за детето и споразумението СЕТА.

„Не сме били в това управление, за да се облагодетелстваме от него, а за да бъдем коректив. Бяхме този коректив. Такъв коректив има нужда и занапред, за да продължат да растат доходите, защото ние сме формацията, която сложи доходите в центъра на политиките, за да бъдат и традиционните ни ценности защитени, да гарантираме националните интереси, не само в случая с Македония“, посочи Искрен Веселинов.

Заместник-председателят на ВМРО коментира и действията на управляващите за справянето с пандемията и икономическата криза.

„Ограничителните мерки да не бъдат удължавани повече от 10 дни. Не нови заеми и помощи, а възможност на бизнеса и хората да си заработят заплатите“, изрази позицията на партията Веселинов. Той припомни, че ВМРО беше първата организация, която излезе с икономически план още миналия април за това как трябва да се справим с кризата.

„За съжаление, трябваше много време на нашите коалиционни партньори, за да стигнат до защита на хората с кредити, до защита на бизнеса, до подкрепата на малкия човек“, изтъкна Искрен Веселинов. Той уточни, че именно по предложение на ВМРО бе въведен мораториумът за хората с кредити.

„Аз съм за това да има дисциплина и мерки“, призова Веселинов и подчерта, че на бизнеса трябва да се даде възможност, за да се съвземе от пандемията без да взима още заеми.

„За нас не е важно да даваме помощи на хората, важно да позволим да си изкарат заплатите и на бизнеса – да заработи. Това е основното предизвикателство на кризата в момента, защото трябва да се намери балансът между активността и стерилната среда, която доказано не работи в Европа“, допълни Искрен Веселинов. Той бе категоричен, че подкрепяйки „Зелената сделка“ на Европа, някои политически формации подкрепят и заличаването на въгледобива, който е наш самостоятелен ресурс, който ни прави енергийно независими.

„Зелената сделка“ е изключително пагубно формулирана“, изтъкна Веселинов. Той разкритикува и едно предишно управление на страната, с което са съпричастни ДБ, и което реши, че България ще бъде конкурентна дестинация на база на нископлатения труд, но това ни превърна в страната с най-много емиграция, констатира войводата. Веселинов посочи, че от ВМРО ще търсят широк консенсус в следващия парламент по важни за страната теми – демография, икономическо развитие, доходи, национална сигурност.

„Ние смятаме, че трябва да покажем най-после зрялост на политическата класа, като си подадем ръка поне по тези теми“, заключи Искрен Веселинов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети